InterieurSlaapkamerWonen

4 tips voor gordijnen in de slaapkamer

4 tips gordijnen slaapkamer

Gordijnen zijn een musthave in iedere ruimte, maar in de slaapkamer mogen ze al helemaal niet ontbreken. Hier bieden ze immers bescherming tegen het daglicht en verhogen ze de privacy, veel meer dan dat in elke andere ruimte nodig is. Als je op zoek gaat naar raamdecoratie voor de slaapkamer, is het belangrijk om op enkele zaken te letten. Welke raamdecoratie precies jouw voorkeur heeft, is afhankelijk van smaak en persoonlijke wensen. Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die vanzelfsprekend zijn in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende kwaliteiten. In een verduisterde slaapkamer slaap je immers veel beter.

Ben jij op zoek naar gordijnen voor in de slaapkamer? Heb je alle soorten raambekleding al eens voorbij zien komen? Kan je maar geen keuze maken tussen de luxe vouwgordijnen van Blinddesign.nl of allerlei andere soorten gordijnen? Wij helpen je alvast een handje op weg met 4 tips voor gordijnen in de slaapkamer.

1. Leg de juiste basis

Indien mogelijk is het belangrijk om de gordijnen te kopen, alvorens je de rest van de slaapkamermeubels aanschaft. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk. Vaak kan dit enkel in nieuwe woningen en zelfs dan kan het voorkomen dat je al slaapkamermeubels hebt staan. Bedenk wel goed dat de gordijnen de basis vormen. Ze zijn net zo belangrijk voor de sfeer in de slaapkamer als de vloer en de wandbekleding. Besteed dan ook veel aandacht aan het uitzoeken van de juiste gordijnen. Zo leg je gegarandeerd de juiste basis om op verder te bouwen.

basis gordijnen slaapkamer

2. Hoe belangrijk is verduistering?

Sommige mensen kunnen prima slapen in een lichte kamer en vinden het juist fijn om door natuurlijk daglicht gewekt te worden, anderen hebben een gruwelijke hekel aan iedere vorm van daglicht in de slaapkamer. Bedenk daarom goed hoe belangrijk het voor jou is om de kamer te verduisteren. Vind jij het prettiger om op de natuurlijke manier wakker gemaakt te worden of ben je bang dat je bij ieder zonnestraaltje al wakker wordt en dit de nachtrust niet ten goede komt? Wij kunnen niet voor jou bepalen of de gordijnen verduisterend moeten zijn, doorgaans kiezen mensen hier wel voor. Het is echter geen verplichting.

slaapkamer gordijnen

3. Hygiënisch

In de slaapkamer wil je ongestoord kunnen genieten van een fijne nachtrust. Toch zijn er genoeg mensen die ’s nachts last krijgen van vervelende allergieën. Dit heeft vaak te maken met de hygiëne in de slaapkamer. Dit kan je bevorderen door hypoallergene matrassen, kussens en dekbedden aan te schaffen, maar ook met je keuze voor raamdecoratie kan je veel verschil maken. Kies bij voorkeur voor raamdecoratie die eenvoudig schoon te houden is. Rolgordijnen vallen dan al snel af, simpelweg omdat deze niet te wassen zijn. Kies liever voor gordijnen die eenvoudig in de wasmachine te wassen zijn. Denk bijvoorbeeld aan vouwgordijnen, deze vangen minder stof en kunnen op een lage temperatuur eenvoudig gewassen worden.

4. Let op de sfeer in de kamer

Naast de praktische kenmerken van gordijnen is het natuurlijk ook belangrijk om op de sfeer van de ruimte te letten. Met de inrichting van de slaapkamer, de gordijnen en de keuze voor wandbekleding en vloeren kan je veel voor de sfeer betekenen. Kies dan ook niet klakkeloos voor een nieuw paar gordijnen. Maar kies voor gordijnen die de sfeer van jouw huidige slaapkamerinterieur bevorderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.