TuinWonen

Vaste planten en planten.

vaste planten planten

De pracht van een tuin zit hem vaak in de bloemen, ook wel de vaste planten of planten genoemd. Vooral de bloeiende vaste planten kunnen een aantrekkelijke uitstraling geven aan je tuin.

Vaste planten zijn meestal duurder dan de eenjarige of tweejarige planten, maar normaal gesproken kun je er ook heel veel jaar plezier van hebben. Wanneer je niet elk jaar nieuwe planten wilt aanschaffen voor in je tuin kun je kiezen voor vaste planten. Je hebt ook bloeiende vaste planten.

Een tuinplan maken

Vaak maak je tuinplan met struiken, bomen, siergrassen, planten en vaste planten. Er is ontzettend veel keus in vaste planten. Vaste planten die bloeien komen er ook steeds meer. Het is dan ook zeker smaak afhankelijk wat je mooi vind.

Afhankelijk van hoe groot je tuin is, kies je voor grote of juist kleine vaste planten of planten. Elke plant of vaste plant is anders. De ene heeft grote of kleine bloemen, ronde bloemen, enkele bloemen, trosvormige of kaarsvormige bloemen. En ook zijn de vaste planten en planten in de meest uiteenlopende kleuren te verkrijgen. Om lange tijd een bloeiende tuin te hebben, kun je ook letten op wanneer ze bloemen krijgen.

struiken

Vaste planten in het voorjaar

Er zijn al vaste planten die vroeg in het voorjaar bloeien. Dit geeft een prachtig gezicht en iedereen is na de winter wel weer toe aan een beetje kleur in de tuin. Een typische voorjaarsbloeier is toch wel de Helleborus. Ook wel nieskruid genoemd. Het is een vaste plant die heel populair is. Hij kan het beste half in de schaduw geplant worden. Hij bloeit in verschillende kleuren, namelijk wit, geelgroen, roze tot donkerrood. Naast dat hij in prachtige kleuren kan bloeien, blijft hij ook nog eens het hele jaar groen.

Een vaste plant die van het begin tot het eind van de hoog zomer bloeit is de ooievaarsbek. Dit is meestal van mei tot eind augustus. De enige echte tuin geranium. Niet te verwarren met de eenjarige. Het is een winterharde plant die ook prima als bodembedekker gebruikt kan worden. Je hebt ze namelijk van maar 10 cm hoog maar ook van circa 60 cm. Ze kunnen bloeien in de kleuren wit, roze, felroze, lila en paars

Plant voor hoogzomer tot eind zomer

Een plant die van hoogzomer tot eind zomer bloeit is de Helleboris. Deze bloeiende vaste plant vind je in de meeste tuinen. Dit is niet voor niets. Het is namelijk een hele sterke vaste plant. Die ook nog eens lang kan bloeien. Namelijk van juni tot en met oktober. De bloemen zijn fel tot goudgeel. Het hart van de bloem is geelbruin of oranje bruin. Het zijn planten die wel ruimte in beslag nemen. Ze kunne flinke planten van 60 cm breed worden en een hoogte van 90 cm krijgen.

Een tuin kan dus lang bloeien met vaste planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *