InterieurWonen

Je screendoek vervangen? Dat doe je toch in het voorjaar!

zwarte screendoek

Eindelijk hebben we de afgelopen weken weer kunnen genieten van het lentezonnetje. Voor veel mensen was dit hét startsein om de tuin eens flink aan te pakken. Onderhoudswerkzaamheden werden verricht, bloemen geplant en nieuwe tegels gelegd. Toch schort er nog steeds één ding aan je tuin: die screens zien er echt niet meer zo mooi uit. Alhoewel, het screen ziet er wel nog mooi uit maar het doek laat te wensen over. Ben je dan verplicht om een geheel nieuwe screen te kopen? Welnee! In de meeste gevallen volstaat het om enkel het screendoek te vervangen. Daar is het voorjaar bij uitstek het meest geschikte seizoen voor. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw screendoek en wat de voordelen zijn van een nieuw doek.

Screendoek vervangen: waar moet je op letten?

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat ze direct een geheel nieuw screen aan moeten schaffen als het doek verouderd raakt. Dit is gelukkig niet het geval, anders zou een screen wel een zeer dure hobby worden. Het kan immers altijd voorkomen dat het doek door weersomstandigheden of andere invloeden van buitenaf beschadigd raakt. Telkens de screen vervangen is dan natuurlijk niet de beste oplossing. Ook zijn er mensen die denken dat hun verouderde screen niet meer te vervangen is, simpelweg omdat het een zeer oud model is. Ook dit is een onjuiste beredenering.

Screendoeken zijn zo goed als universeel, daarom kunnen ze eigenlijk op iedere screen geplaatst worden. Hierbij maakt het niet uit of de screen al tientallen jaren oud is of slechts 3 jaar in het bezit is. Twijfel je toch nog? Neem dan contact op met de leverancier van de screendoeken en bekijk of het mogelijk is om een screendoek op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat deze aansluit op jouw screen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste afmetingen doorgeeft.

screendoek vervangen

Wanneer enkel het screendoek vervangen?

Maar waarom zou je eigenlijk voor een geheel nieuw screendoek kiezen? Is het in sommige gevallen niet beter om de screens in hun geheel te vervangen? Wat nou als je over enkele jaren dan weer opnieuw voor deze beslissing staat? Er kunnen meerdere situaties zijn waarin het beter is om enkel het doek te vervangen. Wij zetten er een aantal voor jou op een rijtje:

  • Het screen zelf werkt nog prima en kan zeker nog heel wat jaren mee. Enkel het doek heeft zijn langste tijd gehad. In dit geval is enkel het screendoek vervangen de beste én goedkoopste oplossing.
  • Je beschikt slechts over een klein budget, waardoor je niet in staat bent om een geheel nieuwe screen aan te schaffen. Zeker als het screen zelf nog naar behoren functioneert, kan je veel geld besparen door enkel een nieuw screendoek aan te schaffen.
  • De screens functioneren niet meer naar behoren omdat het doek gaten vertoont en gewoon letterlijk ‘op’ is. In dit geval is er eigenlijk maar één oplossing en dat is het vervangen van het doek.

vervangen screendoek

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.