TuinWonen

Zo haal je de Scandinavische stijl in huis

De Scandinavische stijl is de afgelopen jaren immens populair geworden in ons land. Dit is natuurlijk niet voor niets. De karakteristieke kenmerken van deze stijl sluiten naadloos aan op onze manier van denken. We zijn tegenwoordig enorm druk met het minimaliseren van onze woning, krijgen steeds meer respect voor de natuur en hechten meer en meer waarde aan duurzaamheid. Laten dit nou net de belangrijkste facetten binnen het Scandinavische design zijn. Het prachtige kleurenpalet, de natuurlijke materialen en de geweldige innoverende ontwerpen van belangrijke merken zoals Muuto of Hay zijn genoeg om menig harten te veroveren. Zo haal jij de Scandinavische stijl ook in huis!

Muuto

Let op je kleurgebruik

Het kleurgebruik is binnen de Scandinavische stijl ontzettend belangrijk. Doordat het buiten snel donker wordt, ziet de ruimte er al snel somberder uit. Ze hebben hier een slimme oplossing op bedacht: het gebruik van lichte en zachte kleuren. Deze maken de ruimte niet alleen optisch groter, maar zorgen ook voor een lichtere uitstraling. Dit is dan ook direct één van de belangrijkste kenmerken van de Scandinavische stijl. Natuurlijk betekent dit niet dat je alleen met wit of grijs mag werken. Ook pasteltinten doen het ontzettend goed binnen deze stijl. Zo geef je de kamer een lichte uitstraling.

Minimalistisch

De Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door het minimalisme. Een ruimte volladen met nutteloze accessoires is niet wenselijk. Zo verlies je de functionaliteit van de ruimte. Bovendien zagen de Scandinaviërs geen toegevoegde waarde in het gebruik van extra accessoires. Natuurlijk betekent dit niet dat er helemaal geen accessoires worden gebruikt. Zoals we allemaal weten zijn deze sfeerbepalend voor iedere woning. Wel wordt er anders gekeken naar de woonaccessoires. Ze horen niet alleen als decoratiestuk te dienen, maar ook over een praktische kant te beschikken. Kies voor simpele functionele accessoires van Hay om de Scandinavische stijl eer aan te doen.

Haal planten in huis

In de Scandinavische stijl wordt er veel aandacht aan de natuur besteedt. Dit zien we niet alleen terug in het gebruik van natuurlijke materialen en de respect voor het eindproduct, maar ook aan het gebruik van planten binnen het interieur. Om de kamers wat op te vrolijken, zonder deze vol te stoppen met nietszeggende accessoires, is een beetje groen nooit mis. De ruimtes genieten hierdoor van meer sfeer en kleur. Bovendien zijn planten ook nog eens ontzettend goed voor de mentale en fysieke gezondheid. Een echte win-win situatie dus!

Textiel

Bij de Scandinavische stijl zal je wellicht niet direct denken aan tierelantijntjes, sierkussentjes of dekentjes, maar toch speelt textiel een belangrijke rol binnen deze stijl. Belangrijk is wel dat het textiel een functionele rol binnen de woning speelt. Ze moeten niet alleen sfeervol zijn, maar ook daadwerkelijk gebruikt worden. Daarnaast is het ook nog eens een uitstekende manier om verschillende texturen en kleuren binnen de woning te brengen, zonder daarmee de Scandinavische roots uit het oog te verliezen.

Textiel stoel

 

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.