Wonen

Laat je schoorsteen regelmatig onderhouden

Laat je schoorsteen regelmatig onderhouden

Of je je haard één of 100 keer per jaar gebruikt, het kan een raadsel voor je zijn wanneer de haard moet worden geveegd door schoorsteenveger rotterdam. Hoewel er geen toverformule bestaat om precies aan te geven wanneer het tijd is om je schoorsteen te laten vegen door schoorsteenveger rotterdam, zijn er een aantal richtlijnen die een algemene tijdlijn voor schoorsteenonderhoud adviseren.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Het schoorsteenveiligheidsinstituut adviseert om de schoorsteen minstens één keer per jaar te laten vegen. Dit wordt aanbevolen voor alle huizen en haardtypes, ongeacht hoe vaak ze worden gebruikt. In feite, kunnen de open haarden die zelden worden gebruikt het meeste behoefte hebben aan een schoorsteenveger rotterdam omdat de huiseigenaars geen prestatiesproblemen kunnen opmerken die op grotere schoorsteenproblemen wijzen. Reiniging, onderhoud en reparaties moeten indien nodig worden uitgevoerd. De combinatie van een jaarlijkse vegen en inspectie door een schoorsteenveger rotterdam kan huiseigenaars de gemoedsrust geven die ze nodig hebben om de rest van het jaar te genieten van het gebruik van hun open haard.

schoorsteen laten vegen

Tekenen die aangeven dat je schoorsteenveger rotterdam nodig hebt

Hoewel jaarlijks onderhoud wordt aanbevolen voor alle huiseigenaren, zijn er verschillende tekenen die aangeven dat je schoorsteen geveegd moet worden. Hieronder zijn vier tekenen die aangeven dat je schoorsteenveger rotterdam moet bellen.
• Intensief gebruik. Open haarden en kachels die vaak worden gebruikt – vooral degene die als primaire warmtebron worden gebruikt – moeten mogelijk meer dan eens per jaar worden geveegd tijdens een brandseizoen. Volgens specialisten, moeten schoorstenen worden geveegd wanneer er 1/8e van een centimeter roetophoping aanwezig is. Als je meer dan een volledig pallet hout gebruikt tijdens een enkel brandseizoen, overweeg dan om twee schoorsteenvegerafspraken per jaar te maken met schoorsteenveger rotterdam.
• De open haard is niet actief. Als het enkele maanden – of jaren – geleden is dat je je haard voor het laatst hebt gebruikt, kan een goede reiniging op zijn plaats zijn. Inactieve haarden zijn bijzonder gevoelig voor verstoppingen door puin of het binnendringen van dieren; vegen door schoorsteenveger rotterdam kan eventuele schoorsteenverstoppingen verwijderen voordat de haard wordt gebruikt, waardoor het risico van een schoorsteenbrand wordt verminderd en de efficiëntie wordt verbeterd.
• Kopen of verkopen van het huis. Of je je nu voorbereidt om je huis op de markt te brengen of net een nieuw huis hebt gekocht, maakt het vegen van de schoorsteen een deel van het koop- en verkoopproces. Verkopers kunnen de schoorsteen laten vegen en inspecteren voordat ze op de lijst worden geplaatst om kopers extra informatie en gemoedsrust te geven. Dit geeft je ook de kans om eventuele noodzakelijke reparaties voor de verkoop te repareren. Nieuwe kopers kunnen ook hun schoorstenen laten vegen voordat ze de haard voor de eerste keer gebruiken, vooral als het huis voor een lange periode leeg stond.
• Prestatieproblemen. Problemen met roken, verminderde efficiëntie, vreemde geuren en meer kunnen allemaal wijzen op een probleem met de schoorsteen. Een schoorsteenvegen en een inspectie door een gecertificeerde schoorsteenveger Rotterdam kunnen helpen om de oorzaak van veel problemen met de schoorsteenprestaties te ontdekken. Terwijl je oven zelfreinigend kan zijn, is je open haard dat niet. Daarom is het belangrijk om elk jaar een schoorsteenveger rotterdam te laten komen om je schoorsteensysteem te vegen en te inspecteren.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *