BadkamerInterieurWonen

Gebogen glas in de badkamer voor een ruimtelijk effect

gebogen glas

We zien steeds vaker gebogen glas terugkomen in de badkamer. Dit is vaak het geval bij inloopdouches. De inloopdouche is anno 2018 niet meer weg te denken uit onze badkamers. Waar we voorheen altijd gebruik maakten van een lompe douchecabine, is dat inmiddels voorgoed verleden tijd. We stappen de douche in en hoeven hier maar weinig tot geen ruimte aan kwijt te zijn in de badkamer zelf. Ideaal! Zeker voor kleine badkamer is dit een uitkomst. Een inloopdouche kan echter ook nadelen met zich mee brengen. Denk bijvoorbeeld aan het opspatten van water, waardoor de hele badkamervloer continue blank staat. Bovendien zorgen de glazen wanden die gebruikt worden om het water tegen te houden er al snel voor dat de badkamer kleiner oogt. Terwijl dit juist iets is wat je wilt voorkomen bij een al wat kleinere badkamer. In de bovenstaande situatie komt gebogen glas altijd van pas! In deze blog vertellen we meer over de voordelen van gebogen glas en leggen we uit waarom deze in vrijwel elk badkamerinterieur past.

Waarom kiezen voor gebogen glas?

Ga je binnenkort de badkamer renoveren en wil je er alles aan doen om de badkamer zo efficiënt mogelijk in te delen? Maak dan gebruik van meubels met gebogen glas! In tegenstelling tot een toiletrenovatie in 1 dag, duurt een badkamerrenovatie dikwijls een stuk langer. Het is dan ook van essentieel belang dat je waar krijgt voor je tijd en geld. Gebogen glas kent talloze voordelen voor de badkamer. Zo zorgt het glas er gemakkelijk voor dat opspatwater uit de douche geen kans meer heeft in de rest van de badkamer. Alles blijft netjes in de buurt van het douchegootje. Dat scheelt nog eens opruimen en drogen na het douchen! Daarnaast bespaart het gebogen glas meer vloeroppervlakte uit aan de buitenkant. Zo heb je meer ruimte in de badkamer om meubeltjes of handige accessoires te plaatsen.

Naast alle bovenstaande voordelen geeft het gebogen glas de badkamer ook nog eens een bijzondere, fraaie uitstraling.

Past gebogen glas in elk badkamerinterieur?

Inmiddels is ons land enorm veel verschillende woonstijlen rijk. Ook in de badkamer zien we dit terug. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt het voor ons niet bepaald makkelijker. Het gevolg is dat veel ruimtes een ratjetoe zijn van diverse stijlen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te weten welke meubels, accessoires en kleurstijlen bij welke stijlen passen. Als je nadenkt over het gebruik van gebogen glas in de badkamer, hebben we zeer goed nieuws. Deze past namelijk bij vrijwel elk badkamerinterieur. Wel is het belangrijk om te beseffen dat gebogen glas misschien minder mooi is bij de wat traditionelere en landelijkere badkamers. In de hedendaagse badkamers zal gebogen glas altijd mooi staan en zijn functie tot in de puntjes vervullen.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.