InterieurWonen

Betonstuc zelf aanbrengen: tips & tricks

Betonstuc zelf aanleggen

Betonstuc zelf aanbrengen is eigenlijk voor iedereen mogelijk. Het vraagt niet om bijzonder veel kennis of ervaring. Betonstuc wordt vaak toegepast in de huidige woontrends. Vooral in de industriële stijl is het een zeer populaire keuze. Betonstuc geeft de muren van je woning de uitstraling van beton. Dit terwijl het materiaal echter weinig weg heeft van beton. Het kent talloze voordelen ten opzichte van echt beton en beschikt bovendien ook nog eens over een zeer strakke en moderne uitstraling. Vervolgens maak je het af met een levensechte plantenwand en het plaatje is compleet! We vinden het dan ook helemaal niet vreemd dat betonstuc de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit heeft gewonnen in ons land. Denk jij er ook over na om betonstuc te gebruiken in je woning? Wil je betonstuc zelf aanbrengen en weet je niet precies hoe je te werk moet gaan? In dit artikel delen we alle tips & tricks die je nodig hebt om het betonstuc geheel zelfstandig aan te brengen. Lees je mee?

Betonstuc zelf aanbrengen, zo doe je dat!

Betonstuc zelf aanbrengen is helemaal niet zo lastig als het klinkt. Als je een beetje handig bent met een opzetspaan en een schuurbord is het klusje zo geklaard. De betonstuc komt vaak in een kant-en-klare pasta. Deze is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Hieronder vertellen we in enkele simpele stappen hoe je te werk moet gaan bij het zelf aanbrengen van betonstuc:

  1. Maak eerst de ondergrond schoon. Zorg dat de ondergrond niet alleen vlak, maar ook vet- en pluisvrij is. Bovendien is het belangrijk dat er geen loszittende stukjes verf of muur zichtbaar zijn. Is dit wel het geval? Zorg er dan voor dat je met een schuurmachine de gehele ondergrond vlak maakt.
  2. Gebruik een primer om de ondergrond in optimale conditie te houden, zodat deze het betonstuc volledig in zich op kan nemen.
  3. Breng het cementgebonden betonstuc naadloos aan op de muur en geef het stucwerk nog een extra beschermende laag voor een optimaal resultaat.

Zoals je kunt lezen is betonstuc zelf aanbrengen helemaal niet zo moeilijk, mits je het stappenplan netjes opvolgt. Vrijwel elk soort betonstuc komt met een duidelijke gebruiksaanwijzing, waardoor je deze gemakkelijk zelf kunt aanbrengen.

Kosten van betonstuc

Ondanks de talloze voordelen van betonstuc zijn er ook nog genoeg mensen die twijfelen of het wel een goede optie is voor hun woning. Door de zwaar ogende kwaliteit denken mensen vaak ten onrechte dat betonstuc ook erg duur is. Gelukkig is dat niet het geval. Voor de prijs hoef je het echt niet te laten. De kosten van betonstuc zijn het beste te vergelijken met een tegel van middelmatige kwaliteit. Bovendien vragen tegels nog om veel meer werk voor de gebruiker. Zo moet er gekit worden, zullen de tegels eerst geïmpregneerd moeten worden voordat ze echt in gebruik genomen kunnen worden en kost het veel meer tijd om deze te plaatsen. Dat maakt betonstuc zelf aanbrengen direct een stuk interessanter, nietwaar?

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.