InterieurWonen

5 Redenen om te kiezen voor een fluwelen bank

5 Redenen om te kiezen voor een fluwelen bank

Fluweel is helemaal hot! En terecht, want deze heerlijk zachte, rijk ogende stof past bij elke woonstijl. En de kleur is altijd intens, welke je ook kiest. Velours gordijnen zijn bijvoorbeeld prachtig. Maar ook voor zitmeubels is fluweel de ideale bekledingsstof. Wil jij ook een fluwelen wind door je interieur laten waaien? Wij geven je 5 redenen waarom je zou moeten kiezen voor een fluwelen bank.         

Fluweel is zeer slijtvast

Fluweel is zacht en aaibaar; een heerlijk gevoel om na een lange dag neer te ploffen op zo’n zachte, fluwelen bank. Misschien denk je dat het door die eigenschappen ook een kwetsbare stof is, maar niets is minder waar! Velvet blijft jarenlang mooi, zelfs wanneer de bank intensief wordt gebruikt. Het is een ijzersterke stof, die als voordeel heeft dat vlekken en vuil niet opvallen. Met een vochtige doek heb je het bovendien zo schoon. Ideaal dus.      

Shading is mooi en handig

Smaken verschillen uiteraard, maar toch vinden de meeste mensen shading een mooie eigenschap van velours. Wanneer je met je hand over de stof veegt, krijg je donkere en lichte banen te zien. Dit komt doordat de pool van de stof (de rechtopstaande haartjes) van richting veranderen, waardoor het licht ook anders valt. Dit geeft de stof die rijke gloed en diepe kleur. Het is ook om die reden dat vlekken en stof niet snel zichtbaar zijn. Handig en mooi dus!

Fluweel kan prima met huisdieren

Je zou misschien verwachten dat velours en huisdieren niet zo’n goede combinatie is. Toch is het echt geen probleem als je poes op je velvet bank gaat liggen. Ook wanneer je hond in de rui is, vormt velvet geen probleem. Velours wordt meestal gemaakt van polyester. Dit is erg sterk, slijtvast en gemakkelijk te reinigen. Wanneer er huisdierharen op de bank terechtkomen, kun je deze eenvoudig met de stofzuiger, kleefroller of een vochtige doek verwijderen.

Kleurvast

Stoffen op natuurlijke basis verkleuren veel sneller. Aangezien velvet van polyester is gemaakt, heeft het ook een hoge mate van kleurvastheid. Jouw fluwelen bank blijft naar verwachting dus veel langer mooi dan andere exemplaren. Komt jouw bank op een plek te staan met veel lichtinval? Dan is velours dus een hele goede keuze. Nog een bijkomend voordeel: fluweel gaat nooit pillen.   

Trendy en tijdloos tegelijk

Een fluwelen bank is echt een aanwinst voor elk interieur. Wanneer je een velvet bank gaat aanschaffen, kom je er bovendien achter dat er heel veel keuze is. Niet alleen qua model en stijl, maar ook voor wat betreft de kleur. Sinds enkele jaren is velours weer helemaal in. We zien het in elke interieurstijl wel terugkomen. Het geeft een subtiele klasse aan zowel modern als klassiek. Nadelen? Die kunnen we eigenlijk niet bedenken. Dus, laat je inspireren door de mooiste modellen en kleuren fluwelen banken en kies de allermooiste. Welk model je favoriet ook is, het wordt zeker jouw favoriete plek in huis en de blikvanger in jouw interieur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.