Wonen

De mooiste verlichting in huis

De mooiste verlichting in huis

Met LED spots zorg je voor mooie verlichting in huis. We hebben het dan niet alleen over het licht van de spots, maar ook over de afwerking hiervan. Zo worden in sommige woningen de spots naadloos weggewerkt met inbouwspots, terwijl anderen juist hun lampen willen laten opvallen met opbouwspots. Benieuwd wat de verschillen zijn en wat het beste bij jouw woning zal passen? Hieronder leggen we je alles uit!

LED verlichting voor duurzaam en natuurlijk licht in huis

LED verlichting is de toekomst. Het heeft veel voordelen ten opzichte van gloeilampen en halogeenlampen, waaronder dat LED verlichting veel duurzamer is. De verlichting is zeker 80% duurzamer dan andere lampen. Dat is een enorm verschil! Je kan daarom flink besparen op je energierekening door over te stappen op LED. Bovendien gaan deze lampen lange tijd mee: je kunt jarenlang doen met één LED lamp.

Niet alleen is de duurzaamheid van LED verlichting een groot pluspunt, ook de personalisatie ligt hoog bij deze lampen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en temperaturen zodat jij de belichting in huis helemaal kunt afstemmen op jouw manier. Zo kun je kiezen voor wit licht of gelig licht, maar ook neon-kleuren kunnen door LED verlichting worden geproduceerd. Bovendien kunnen LED spots worden gedimd en wissel je gemakkelijk tussen geel en wit licht. Kortom, als je nog niet op LED verlichting bent overgestapt loop je behoorlijk achter de feiten aan.

De juiste spot-armaturen aanschaffen

Armaturen zorgen voor een mooie afwerking van je spotverlichting. Je kunt spots in allerlei soorten armaturen plaatsen. Zo heb je ronde spot-armaturen waardoor je de lamp mooi kan wegwerken, maar heb je ook grotere platformen waar je meerdere spots op kunt plaatsen. Je kunt er veel kanten mee op, maar welke spot-armaturen zijn voor jou? Dat ligt eraan welke sfeer je wil uitstralen in huis. Als je bijvoorbeeld je strakke, witte plafond wil behouden kun je het beste kiezen voor inbouwspots. Inbouwspots zijn armaturen die in het plafond worden geplaatst. De spots zullen vrijwel niet opvallen en zorgen zo voor een moderne look in huis.

Ga je voor een industriële look in je woning, dan is het mooier om de spots juist wel te laten opvallen. Kies dan voor opbouwspots: deze spots plaats je niet in het plafond, maar óp het plafond. De installatie van opbouwspots is hierdoor een stuk gemakkelijker en heeft bovendien een mooie uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor spot-armaturen waar twee of meer spots op worden geplaatst. Zwarte armaturen geven je woning de industriële uitstraling waar je naar op zoek bent. Vaak zijn de spots verstelbaar op deze platformen, zodat je het licht van de spots een bepaalde kant op kan wijzen. Zo zorg je voor genoeg verlichting in huis.

Graag LED opbouwspots kopen? Online zijn er veel verschillende designs te vinden. Ieder hebben ze zo hun eigen uitstraling, dus kijk welke het beste bij jouw woning past. Misschien zijn de enkele spotjes wel iets voor jou of wellicht ben je meer fan van de zesdelige opbouwspot. Wat je persoonlijke stijl ook is, er zit vast iets voor je bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.