Wonen

Heb je een date als 50 plusser bij je thuis? Zo bereid je jezelf voor!

Heb je een date als 50 plusser bij je thuis? Zo bereid je jezelf voor

Ga je iemand uitnodigen voor een date bij je thuis? Dan wil je natuurlijk wel de nodige voorbereidingen treffen om dit in goede banen te laten verlopen. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat er eigenlijk helemaal niets mis kan gaan? En dat je volledig kunt genieten van je avond? Je leest het hier!

Weet wat je die avond kunt doen

Hoewel de activiteiten voor 50 dating vaak niet zo actief of bijzonder hoeven te zijn als daten voor jongere mensen. Wil je er wel voor zorgen dat je weet wat je zoal kunt doen op zo’n avond. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden voor 50 plus dating. Want mensen die 50+ zijn kunnen zich meestal sneller vermaken dan jongeren.

We raden je aan om een lijstje te maken van activiteiten die je kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld samen koken, een film kijken of een bordspelletje spelen. Zorg er in ieder geval voor dat je iets hebt waardoor je makkelijk een gesprek op gang kunt laten komen. Maak het niet te lastig, hoe eenvoudiger, hoe beter is vaak het geval. Het is ook slim om vooraf even na te gaan wat je date leuk vindt. Misschien houdt hij of zij helemaal niet van bordspelletjes of heeft hij of zij een hekel aan koken.

Maak je huis in orde

Je wilt een goede indruk maken. En daarom wil je bij vijftig plus dating je huis helemaal in orde maken. Dit doe je door een grote schoonmaak te houden en overbodige spullen even ergens anders op te slaan. Pak de stofzuiger, stof alles af, reinig je toilet en zorg ervoor dat je huis er netjes uitziet. Je wilt niet dat je date gelijk een verkeerde indruk van je heeft, omdat het toevallig al even geleden is dat je hebt schoongemaakt.

Overdrijf echter niet met het schoonmaken van je huis. Je mag best wat spullen rond laten slingeren, want dat kan ook voor een leukere sfeer zorgen. Het gaat erom dat je de juiste balans vindt.

Maak je huis in orde

Wees een goed gastheer/vrouw

Je nodigt je date bij jou thuis uit. En dat wil zeggen dat jij ervoor moet zorgen dat je date zich op zijn of haar gemak voelt. Zorg er dus voor dat je op tijd met nieuwe drinken komt en dat je een hapje of iets dergelijks klaarmaakt. Het is belangrijk dat je date zich gemakkelijk bij je voelt. En de eerste stap daarin zet je door attent te zijn.

Bereid gespreksonderwerpen voor

Het laatste wat je tijdens een date wilt, is dat er een stilte valt in jullie gesprekken. Bereid je daarom goed voor en zorg dat je een aantal vragen weet om te stellen. Stel ook open vragen, omdat gesloten vragen alsnog je gesprek niet op gang zullen helpen. Door leuke open vragen te stellen kun je door blijven praten en elkaar beter leren kennen. Wees ook niet bang om bijzondere vragen te stellen, om zo een leuker gesprek op gang te brengen. Vraag bijvoorbeeld naar de bucket list van je date. Standaard gesprekken over werk en hobby’s zijn belangrijk, maar zorg er ook voor dat je het ergens anders over hebt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *