InterieurWonen

Alle soorten ledlampen op een rijtje!

Alle soorten ledlampen op een rijtje!

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen ledlampen. Maar er zo veel verschillende soorten, dat je soms niet weet waar je moet beginnen wanneer je een ledlamp uit gaat kiezen. Wil je weten welke soorten er allemaal zijn? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

De ledlamp

Dit is de simpele inschroefbare ledlamp. Deze kan je makkelijk in de lampenkap draaien door middel van een schroef. Daarom worden ze veel gebruikt voor hanglampen, maar bijvoorbeeld ook voor sta-lampen. Ledlampen zijn heel duurzaam omdat ze veel geld en energie besparen. Daarnaast gaan ze ook nog eens langer mee dan bijvoorbeeld gloeilampen!

Dimbare ledlamp

Bij dimbare ledlampen, ook wel led dimmers genoemd, kan de lichtsterkte worden afgesteld. Dit is waar het woord ‘dimmen’ vandaan komt. Vaak hebben deze lampen een draaiknop als schakelaar, zodat je de felheid van de lamp kan aanpassen. Dit is bijvoorbeeld erg fijn in de woonkamer omdat je de sfeer er makkelijk mee kan aanpassen.

Led spots

Een led spot is een lamp die wordt ingebouwd in het plafond of de vloer. Denk bijvoorbeeld aan in het keukenplafond of op de oprit. Er zijn veel verschillende soorten led spots. Doordat ze mooi naar beneden schijnen en veel licht uitstralen, verlichten ze zonder moeite de hele ruime.

Led strips

Een ledlamp die tegenwoordig veel wordt gebruikt is een led strip. Deze vorm van ledverlichting ziet er modern uit en je kan er veel effecten mee creëren. Ze zitten vaak langs de randen van meubelstukken of objecten. Je kan een led strip bijvoorbeeld ophangen onder de keukenkastjes, in een etalage of in de kast. Dit kan de kamer erg sfeervol maken. Led strips zijn vaak in verschillende kleuren beschikbaar!

Led floodlights

Dit zijn lampen die vaak worden gebruikt op bouwplaatsen of tijdens het klussen. Het is een grote spot die veel licht geeft. Vaak kunnen ze goed tegen de regen en andere weersomstandigheden. Je ziet ze daarom ook weleens buiten om bijvoorbeeld een kerk te verlichten.

Led TL

Ten slotte zijn er nog de TL-buizen. Deze soort ledverlichting bestaat uit allemaal kleine lampjes die in een dikke of dunne buis zitten. Vaak worden deze lampen gebruikt in grote ruimtes als kantoorpanden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.