BadkamerWonen

De leukste nisjes voor in jouw badkamer

De voordelen van een nis in de badkamer

Het is steeds meer gebruikelijk om voor een inbouwnis in de badkamer te kiezen. De meeste moderne badkamers worden standaard inclusief nis opgeleverd. Een nis is vaak een beetje een gek woord. Wanneer je dit tegen een kind zou zeggen of iemand die de Nederlandse taal nog niet echt onder de knie heeft, dan zal deze je waarschijnlijk vragend aankijken. Zo’n gek woord voor eigenlijk een zeer sfeervol en bijzonder detail. Een nisje is niets meer dan een uitsparing in de wand. Hierdoor is het mogelijk om iets achter de wand te plaatsen. Iets wat uitzonderlijk handig is in de badkamer.

In dit artikel zetten we alle voordelen van nisjes in de badkamer voor jou op een rijtje én leggen we uit welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn.

De voordelen van een nis in de badkamer

Een inbouwnis biedt ontzettend veel voordelen. In alle ruimtes, maar met name in de badkamer. De badkamer is namelijk dé plek waar ruimtegebrek een zeer belangrijke rol speelt. Extra opbergruimte creëren is tevens best lastig binnen deze ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van shampooflessen, douchegel en conditioner. In de praktijk belanden deze vaak op de vloer, omdat er geen ruimte is om deze netjes op te bergen. Met een handig nisje in de badkamer is dit probleem voorgoed opgelost. Dankzij een handige nis kan je de flessen eenvoudig in de uitsparing plaatsen, waardoor de badkamer veel minder rommelig oogt.

Daarnaast heeft een nis in de badkamer natuurlijk ook een ander groot voordeel. Het ziet er ontzettend stijlvol en glamorous uit. Een nisje geeft de badkamer direct een geheel nieuwe uitstraling. Hierdoor kan je een eenvoudige badkamer direct een geheel nieuwe uitstraling geven.

Kies voor een rustgevende uitstraling

Wanneer je een nisje in de badkamer laat plaatsen dan kan je werkelijk alle kanten op om deze te stylen. Je kunt er voor kiezen om het kleurgebruik aan te passen op de rest van de douche, zodat het één geheel blijft. Je kunt er echter ook voor kiezen om juist voor een zeer opvallende kleur te kiezen. Of de nis juist zo breed te maken als je zelf wilt. Je kunt de nis zelfs een zeer groot deel van de muur in laten nemen. Wanneer je de rest van de badkamer rustig houdt, voorkom je dat het geheel te rommelig wordt.

Verschillende formaten nissen

Hou je wel een beetje van uniciteit in de badkamer? Wil je iets wat niet vaak in andere badkamers wordt gezien? Dan kan je ook altijd nog een beetje experimenteren met verschillende formaten nissen. Zolang je deze allemaal maar op dezelfde hoogte plaatst, maakt het niet uit als je verschillende vormen gebruikt. Door één nisje rechthoekig te maken en de ander rond zorg je voor een mooi en bijzonder contrast. Zo geef je de badkamer een speelse en unieke uitstraling.

Wil je een nóg opvallendere look creëren? Plaats dan mooie inbouwspots boven de nisjes. Hierdoor creëer je een sfeervol en opvallend geheel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.