InterieurWonen

Unieke interieur cadeaus

Unieke interieur cadeaus

Zijn goede vrienden of familieleden pas verhuisd? Dan wil je ze waarschijnlijk maar al te graag verrassen met een persoonlijk cadeau. Een cadeautje wat ze ook nog eens heel goed kunnen gebruiken in huis. Je wilt echter niet met een simpel bloemetje of een nieuwe vaas aan komen. Het moet wel iets speciaals zijn. Unieke interieur cadeaus vinden lijkt misschien bijna onmogelijk, maar met een beetje creativiteit en de keuze voor de juiste winkels moet het zeker lukken. In dit artikel vind je alvast de nodige inspiratie.

Boeken

Denk maar niet dat boeken enkel een goed idee zijn voor een echte boekenwurm. Ook voor mensen die niet zo veel lezen kan een nieuw boek echt de uitkomst zijn. Dan moet je natuurlijk wel het juiste boek kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een grappig instructieboekje over het verzorgen van huiskamerplanten. Perfect voor die mensen die altijd de meest simpele plant weten uit te roeien. Of koken voor dummies voor iemand die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Grappige boeken met een leuke cover zijn niet alleen leuk om te lezen, zelfs voor mensen die niet dol zijn op lezen, maar staan ook nog eens geweldig in de woning. Decoratief en functioneel in één. Het perfecte cadeau voor velen!

Collage met dierbare foto’s

Bij een nieuwe woning is het heel lastig om je direct thuis te voelen. Dit kost tijd. Bovendien speelt de wijze waarop de woning is gedecoreerd hier een belangrijke rol in. Wanneer persoonlijke elementen ontbreken, voelt het al snel alsof je woning uit een showroom is komen wandelen. Daarom is het een goed idee om iemand met een nieuwe woning te trakteren op iets persoonlijks. Bedenk goed wat hij of zij mooi vindt en kies een decoratiestuk wat hierbij past. Het is ook een leuk idee om zelf een collage met dierbare foto’s samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan zijn of haar gezinsfoto’s, foto’s van de laatste vakantie, enzovoorts. Dat zal gegarandeerd een mooi plekje in de woning krijgen en maakt deze ook gelijk een stuk persoonlijker. Win-win.

Kandelaren

Wie maakt er tegenwoordig nog gebruik van ouderwetse kandelaren in huis? Als je het ons vraagt, veel te weinig mensen. En dat is zonde. Kandelaren zijn namelijk niet alleen heel praktisch, maar brengen ook nog eens heel veel sfeer in de ruimte. Natuurlijk kies je niet voor een standaard model, maar ga je op zoek naar een uniek exemplaar om cadeau te doen.

Vind je het moeilijk om de juiste stijl te vinden? Vraag dan voordat jullie op gezoek gaan alvast naar enkele foto’s van hun nieuwe interieur. Zo krijg je alvast een goed idee van zijn of haar smaak en interieurstijl. Daardoor is het gemakkelijker om iets te vinden wat hier bij past.

Een vaste plant

Een bosje bloemen is misschien wel één van de meest gegeven housewarmingcadeautjes ooit. Hoewel dit natuurlijk een prachtig geschenk is, zal het genot maar van korte duur zijn. Bloemen hebben niet het eeuwige leven en moeten dikwijls na één tot twee weken alweer vervangen worden. Kies daarom liever voor een mooie vaste plant. Deze zal de woning direct wat meer sfeer en kleur geven. Bovendien zal deze, mits hij de juiste zorg krijgt, heel wat jaren mee gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.