InterieurWonen

Hoe houd je je huis warm in de winter?

Hoe houd je je huis warm in de winter?

Als het buiten koud is, wil je thuis natuurlijk er lekker warmpjes bij zitten. De meest voor de hand liggende oplossing is dan om de centrale verwarming nog een graadje hoger te zetten. Gelukkig zijn er nog veel meer leuke en creatieve manieren om je huis goed op temperatuur te krijgen. Wil je weten hoe? Ga dan lekker ingepakt in een dekentje dit blogartikel lezen.

#1 Een extra kacheltje

Heb je thuis de luxe van een open haard? Heerlijk! Stook het vuurtje dan maar lekker op. Voor de mensen die dit thuis niet kunnen doen, is een gaskachel een mooi alternatief. Vroeger maakten mensen vooral gebruik van deze manier om het huis te verwarmen, omdat er toen nog geen centrale verwarming was. De gaskachel lijkt misschien ouderwets, maar hij is weer helemaal terug van weggeweest. Door de authentieke designs met een knipoog naar vroeger tijden, passen gashaarden namelijk mooi bij de vintage interieurstijlen van nu. Je hoeft ook niet veel moeite te doen om een gaskachel aan te krijgen. Met een druk op de knop geniet je van een heerlijk knisperend vuurtje.

#2 Nog meer vuur met kaarsen

Een andere gezellige manier om je huis te verwarmen is door kaarsen aan te steken. Als je er maar genoeg in huis haalt, hoef je niet eens je lampen aan te doen. Je kan kiezen voor waxinelichtjes in leuke houdertjes of glazen. Stompkaarsen op een dienblad zijn ook een mooie accessoire om je huis te verwarmen en gezellig in te richten. Door geurkaarsen gaat je huis ook nog eens lekker ruiken.

geurkaarsen

#3 Dik ingepakt

Een fijne manier om je lijf te verwarmen is om na je werk een fleece of flanellen pyjama aan te trekken. Deze stoffen zijn ook nog eens extra zacht voor je huid. Heb je daar nog niet genoeg aan? Dan is het lekker om onder een fleece dekentje op de bank te liggen. Ook die zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Een dekentje is ook nog eens multifunctioneel. Ben je de kleur van je bank of je oude dekentjes zat? Koop dan gewoon een nieuwe kleur en leg deze verspreid over je saaie bank die je uit het zicht wil hebben.

#4 Warme dranken

Het klassieke winterse drankje is natuurlijk warme chocomel met slagroom, maar ook met warme dranken kun je eindeloos variëren. Door de trends van gezondheid en vitaliteit schakelen steeds meer mensen over op thee en dat is te zien in de schappen van de supermarkt. Thee is verkrijgbaar in steeds meer soorten en smaken. Wat dacht je van een heerlijke chai latte of lavendelthee voor het slapen gaan? Heb je trek in een alcoholisch drankje? Verwarm een pan rode wijn zachtjes op het vuur met kruidnagel, kardemom en sinaasappel. Zo maak je een heerlijke en pittige glühwein.

#5 Kleed op de vloer

Als je je voeten warm wil houden, dan kun je denken aan dikke sokken of een leuk paar sloffen. Maar als je liever op blote voeten loopt, koop dan voor de winter een mooi kleed dat bij de rest van je interieur past. Een kleed is minder koud voor je blote voeten dan plavuizen of laminaat.

#6 Af en toe even luchten

Hoe koud het soms ook kan zijn, het helpt om af en toe even goed je huis te luchten. Zuurstof zorgt er ook voor dat de warmte van je kachel, kaarsen of centrale verwarming weer beter kan geleiden. Zo kom jij wel die koude wintermaanden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *