AlgemeenWonen

Met deze 5 tips kom jij fris en fruitig de zomer door:

Met deze 5 tips kom jij fris en fruitig de zomer door:

Er is niets lekkerder dan zonder jas in je zomeroutfit op de fiets kunnen springen, ijsjes eten met je blote voeten in het gras of ’s avonds tot 10 uur nog in het zwoele avondlicht kunnen dineren; het gaat hier natuurlijk over de zomer! Ondanks dat we niet kunnen wachten tot het zomerweer ons kikkerlandje weer bereikt, realiseren we ons toch ook elke zomer (te laat) hoe warm het ook alweer kan worden. Daarom vind je hieronder vast wat tips die voor verkoeling kunnen zorgen.

Tip 1: Drink veel, heel veel

Het lijkt misschien heel logisch maar toch vergeten mensen extra veel water te drinken tijdens het warme weer.  Door het warme weer zweet je een stuk meer en heeft je lichaam daardoor extra vocht nodig. Wist je dat je het best voor een (lauw)warm drankje kan gaan als je het warm hebt? Doordat je lichaam opwarmt van de warme drank, ga je automatisch meer afkoelen.  Je zorgt er in ieder geval voor dat door genoeg te drinken, je hoofd letterlijk koeler blijft. Zelfs tijdens de warmste hittegolven.  

Tip 2: Eet veel frisse gerechten

Een tip die je wellicht nog niet eerder hoorde maar die ook wonderen doet: eet veel frisse gerechten. Je lichaam is druk bezig met koel blijven en het helpt enorm als je het voedt met licht verteerbaar eten. Denk bijvoorbeeld aan een maaltijdsalade met fruit, een frisse pastasalade of natuurlijk een lekkere kom soep.

Tip 3: Zet een zwembad in je achtertuin

De ultieme vorm van verfrissing is natuurlijk wel een zwembad in je achtertuin. Je kunt na werk even een duik nemen of de hele zondag lekker ontspannen badderen met je glas drinken en frisse salade. Even kopje ondergaan zorgt voor een letterlijk koel hoofd tijdens de warme dagen.

Tip 4: Zoek de schaduw op voor verkoeling

In de zomer staat de zon soms wel heel strak aan de hemel, daarom wordt het afgeraden om tussen 11:00 uur en 15:00 uur in de brandende zon te gaan staan. Merk je dat je het wel heel warm hebt of dat je echt even verkoeling nodig hebt? Zoek dan even een schaduwplekje op. Ook als je een dagje op pad gaat naar een meer of plas, zorg dat je altijd in de buurt van eventuele schaduw bent voor als de hitte je te veel wordt.

Tip 5: Houd de ramen overdag dicht

Veel mensen vinden het heerlijk om overdag alle ramen open te zetten als het hartje zomer is. Wat veel mensen niet weten is dat het vaak juist meer helpt om de ramen dicht te laten. De warme lucht die er overdag is kan dan niet naar binnenstromen en als je zonwerend glas hebt blijft het binnen lekker koel. Wil je toch even luchten? Zet dan ’s avonds pas de ramen tegen elkaar open, zo kan er wat frisse lucht je huis binnen stromen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.