InterieurWonen

Deurdranger: wat is het en waar wordt deze voor gebruikt?

Deurdranger- wat is het en waar wordt deze voor gebruikt?

Als huiseigenaar moet je er voor zorgen dat jouw woning altijd in optimale conditie is. Dat betekent ook dat je op de hoogte bent van mogelijke aanpassingen die jouw woning kunnen verrijken. Noodverlichting kopen kan bijvoorbeeld bijdragen aan een veiligere leefomgeving, zelfs als het noodlot toeslaat. Ook deurdrangers worden steeds vaker in huis verwerkt om het woongenot te verhogen. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn deurdrangers precies en waar worden deze voor gebruikt? Dat en nog veel meer lees je in dit artikel.

Wat is een deurdranger?

Een deurdranger is misschien een vreemde term als je hier nog nooit van gehoord hebt. Want wat is dat precies? Een deurdranger is eigenlijk niet meer dan een handig mechanisme wat er voor zorgt dat een deur automatisch gesloten wordt. Hierdoor blijven deuren nooit meer onnodig open staan. Het mechanisme kan op meerdere manieren afgesteld worden, waardoor jij zelf de gewenste snelheid kunt bepalen.

Normaal gesproken zal een deur na het openen in dezelfde positie blijven staan. Dit komt doordat de duw- en/of trekkracht langzaam verdwijnt. Met een deurdranger of deursluiter is dit probleem echter verleden tijd. De veer in de metalen huls zorgt er voor dat de deur weer naar zijn oorspronkelijke stand terug veert. Een deurdranger kan zowel in als buiten de deur worden geplaatst.

deurdrager

Voordelen van deurdrangers

Een deurdranger klinkt misschien als een overbodige luxe. Waarom geld in iets investeren als je zelf ook gewoon de deur kunt sluiten? Wat zijn dan nog de voordelen van het gebruik van een deurdranger? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

  • Preventie bij dichtslaande deuren. Wat mensen vaak vergeten is dat het ontzettend slecht is voor de mechaniek van een deur om regelmatig dicht te vallen. Dit kan de deur dusdanig beschadigen dat deze na korte tijd vervangen moet worden. Een deurdranger verlengt dan ook de levensduur van jouw deur.
  • Meer gebruiksvriendelijkheid. Doordat je van een deurdranger gebruik maakt, hoef jij je nooit meer zorgen te maken dat jij of iemand anders binnen het gezin de deur vergeet te sluiten. Gemak dient de mens!
  • Deurdrangers zijn ontzettend duurzaam in gebruik. Het mechanisme gaat lang mee, waardoor je hier heel wat jaren van kunt profiteren.
  • Wist je dat een deurdranger ook bijdraagt aan een brandveiligere woning? Zodra er brand uitbreekt is het belangrijk dat alle deuren zo goed mogelijk gesloten blijven. Als er onverhoopt een deur open is blijven staan, kan de brand zich veel sneller verspreiden dan als deze gesloten is. Met een deurdranger weet je zeker dat alle deuren dicht zijn en gun je jezelf meer tijd. Dit kan het verschil tussen leven en dood betekenen.
  • Deurdrangers verhogen de isolatiewaarde van jouw woning. Doordat alle deuren continu gesloten blijven, weet je zeker dat waardevolle warmte niet uit huis kan ontsnappen. Zo voorkom je niet alleen een torenhoge energierekening, maar blijft de temperatuur in huis ook een stuk aangenamer. Een hoger wooncomfort en lagere vaste lasten. Meer kan je je gewoon niet wensen!

 

 

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.