SlaapkamerWonen

Kinderkamer inspiratie 2019

Kinderkamer inspiratie 2019

Tegenwoordig heeft bijna elk kind zijn eigen slaapkamer. Dat kan op de begane grond zijn als je in een bungalow woont bijvoorbeeld, op de eerste verdieping of op de zolder als de ruimte daarvoor geschikt is. Van elke ruimte in een huis of dat nu een grote of kleine ruimte is, kan een leuke kinderkamer worden gemaakt. Is na het inrichten van de zoveelste kamer jouw inspiratie ver te zoeken? Zoek kinderkamer inspiratie 2019 voor veel bruikbare tips en de meest briljante ideeën. Maak een mix van de elementen die je in de kinderkamer bij je thuis terug wilt zien. Je ziet deze online, in de woonwinkel en je komt ze tegen in woonmagazines om een sfeervolle unieke kinderkamer te realiseren. Het is een fantastisch cadeau voor jouw kind als jij een gezellige kinderkamer inricht. Afhankelijk van de leeftijd van het kind kan het zelf mee bepalen bijvoorbeeld welke kleur jij laat overheersen. Heeft jouw kind een idool (en welk kind heeft dat niet!)?

Misschien kun je daar iets mee tijdens het bedenken van een fraaie inrichting van de kinderkamer. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een bepaald thema. Is jouw zoon fan van Max Verstappen? Een raceauto als bed en dekbedovertrek zal jouw kind heel blij maken. Hij zal zonder tegenstribbelen naar bed gaan en heerlijk slapen. Hang een mooie poster aan de wand en jouw kind zal veel snelle meters maken in zijn slaap. Als ouder of opvoeder ken jij het kind goed. Je weet waar hij of zij van houdt of wat hem of haar bezighoudt. Stem daar de inrichting van de kinderkamer op af. Je krijgt op die manier een heleboel inspiratie ook van je kind.

Rust in de kinderslaapkamer

Het inrichten van de kinderslaapkamer is een leuke bezigheid. Heb je een druk kind, dan is het belangrijk dat zijn omgeving rust uitstraalt, zeker de kinderslaapkamer. Het is belangrijk dat er niet teveel prikkels zijn, waardoor het kind niet in slaap kan komen en actief blijft. Uiteraard moet een kind kunnen spelen en zich uit kunnen leven. Echter voor het slapen gaan moet er rust komen in de slaapkamer door al het speelgoed in een bak te laden. Daar kun je een spelletje van maken door om de beurt iets op te ruimen. Een rustige hoek met een fraai kussen en een voorleesboekje gebruik je om de dag af te sluiten. Meer kinderkamer inspiratie 2019 vind je online, in tijdschriften en in de verschillende meubelzaken.

Raamdecoratie kinderkamer

Wat hang je voor het raam in de kinderkamer? Kinderkamer inspiratie 2019 heeft daar genoeg voorbeelden van. Je vindt deze online, in tijdschriften en in de meubelzaken. Kijk ook eens om je heen terwijl je wandelt en zie hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn. Voordat je gericht op zoek gaat, dien je te weten waarvoor jij de raamdecoratie nodig hebt:

  • Om de kamer te verduisteren in de avond en nacht
  • Om de zon, de wind en de kou buiten te houden
  • Om straatgeluiden binnen te minimaliseren
  • Om de kinderkamer gezelliger en sfeervoller te maken
  • Tegen inkijk van buitenaf

Een (verduisterend) rolgordijn is een goede optie, dat kun je op diverse standen zetten. Een rolluik dat aan de buitenkant wordt bevestigd geeft de zon, de wind en de kou geen of minder kans binnen te komen. Ook fijn tegen geluid als je langs een drukke weg woont en ideaal tegen inbraak. Voor de sfeer kun je een vrolijk gekleurd gordijn ophangen. Ook lamellen, houten of aluminium jaloezieën, vouwgordijnen en nog veel meer mogelijkheden voor raamdecoratie vind je bijvoorbeeld online. Kijk ook eens naar de plakfolie met de fraaie dessins.

Vloer in de kinderkamer

Wordt er naast geslapen ook gespeeld in de kinderslaapkamer? Dan houd je daarmee rekening als je een vloer of vloerbedekking gaat uitzoeken. Ook als je kind allergisch is voor stof bijvoorbeeld houd je daarmee rekening en zul je zeker geen stoffen vloerbedekking nemen. Zoek online naar kinderkamer inspiratie 2019 en je krijgt de vele mogelijkheden te zien. Jij kiest de vloer die jij mooi vindt en bij je past, maar ook een vloer die praktisch is en tegen een stootje kan. In een kinderkamer moet gespeeld kunnen worden. Wordt er op die kamer ook geknutseld en met autootjes over de vloer gereden? Kies dan voor een degelijke vloer, die je eenvoudig schoon kunt maken. De vloerenspecialist kan je precies vertellen hoe kwetsbaar een vloer is of juist niet. Oriënteer je en vraag advies over de meest geschikte vloer in een kinderkamer.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.