Interieur

Welk TV-meubel past het beste bij jouw woonkamer?

Welk TV-meubel past het beste bij jouw woonkamer?

Ben je op zoek naar een TV-meubel, dan heb je tegenwoordig een hoop te kiezen. Zo kun je gaan voor een klein TV-meubel met een minimalistisch uiterlijk, of juist voor een robuust meubel van natuurlijk hout. Welke vorm je kiest, is onder andere afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren. In dit artikel zetten we een paar mooie voorbeelden voor je op een rijtje. Mangohout staat centraal: een TV-meubel van mangohout is helemaal in de mode, en heeft daarnaast een opvallend en warm uiterlijk dat het in elk interieur goed doet. Lees dus snel verder!

Wat is mangohout?

Mangohout is een houtsoort waar je allerlei meubelen van kunt maken. De laatste jaren zie je het in vrijwel elke meubelboulevard terug. Dat komt niet alleen door het opvallende, warme en exotische uiterlijk van het hout, maar ook door de duurzaamheid. Mangohout is een hardhoutsoort, maar er hoeft geen wild bos voor gekapt te worden. Zoals de naam al zegt groeien er aan een mangoboom mango’s. Deze groeien op grote plantages in de warmere gebieden van de wereld, van Spanje tot Australië. Een mangoboom groeit snel, waardoor ze binnen vijftien jaar al hun volwassen grootte kunnen bereiken. Vanaf dat moment zal zo’n boom steeds minder mango’s produceren. Is een boom te oud voor de mangoteelt, dan laat de boer hem kappen en naar een meubelfabriek brengen. Daar kunnen er prachtige TV-meubels van gemaakt worden!

Neutraal hout of zwart?

Het mooie van mangohout is dat je veel keuze hebt wat de uitvoering betreft. Het hout heeft van zichzelf een duidelijke nerf en opvallende kleurschakeringen, waardoor geen twee planken hetzelfde uiterlijk hebben. Dat geeft mangohout een exotisch karakter. Wil je liever iets anders dan een houtkleur? Dan kun je kiezen voor mangohout black. Een zwart TV-meubel valt op en past in vrijwel elke interieurstijl. Combineer een zwart TV-meubel met andere zwarte meubelen, zoals een salontafel of eettafel, om een mooie eenheid in je interieur te creëren.

Je TV-meubel onderhouden

Een ander voordeel van mangohout is dat het weinig onderhoud nodig heeft om mooi te blijven. Omdat de meubelen al in de meubelwinkel behandeld zijn tegen vuil en vocht, heb je er zelf weinig werk meer aan. Merk je dat je TV-meubel wat van zijn glans begint te verliezen, dan kun je ervoor kiezen hem te behandelen met een speciale mangohoutolie of bijenwas. Daarmee kun je je meubel in een handomdraai zijn glans weer teruggeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.