Interieur

Steigerhout: opvallend mooi voor binnen en buiten

Steigerhout: opvallend mooi voor binnen en buiten

Heb je zin om zowel je tuin als je interieur eens flink onder handen te nemen? Nieuwe meubelen kunnen je inrichting zowel binnen als buiten de impuls geven die hij nodig heeft. Of je nu je tuin opnieuw wilt inrichten, of juist je woonkamer een andere look wilt geven, met één bijzondere materiaalsoort zit je altijd goed. De titel van dit blog verraadt het al: in dit artikel vertellen we je meer over steigerhout! Deze sterke en opvallende houtsoort wordt steeds populairder, zowel in de vorm van tuinmeubelen als meubels voor binnenshuis. Ben je benieuwd wat de kracht van steigerhout precies is, en wat het kan betekenen voor jouw inrichting? Lees dan snel verder!

Wat is steigerhout?

Steigerhout wordt gemaakt van hout van de lariks, een stevige spar die in Europa groeit. Dat de houtsoort zo gewild is, is niet zo gek. Je herkent steigerhout meteen aan zijn natuurlijke en rustige uitstraling. Die heeft het te danken aan zijn eerdere leven. Steigerhout krijgt zijn naam omdat de planken voordat ze meubels werden dienst hebben gedaan op de bouwsteigers. Daar kregen ze hun mooie, vergrijsde kleur onder invloed van het weer. Omdat de planken ook na dit leven nog ijzersterk zijn, krijgen ze in de meubelfabriek een tweede leven als binnenmeubelen of tuinmeubelen. Dat maakt steigerhout ook nog eens duurzaam!

Inrichten met steigerhout

Steigerhout doet het niet alleen goed als materiaal om tuinmeubelen van te maken, maar is tegenwoordig ook steeds vaker binnenshuis te zien. De natuurlijke en robuuste uitstraling van het hout leent zich goed om allerlei trendy meubelen van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kledingkast van steigerhout. Steigerhout is zowel sterk als flexibel, waardoor je er van alles van kunt maken. Je kunt er je volledige interieur mee inrichten. Een zwevend TV-meubel van steigerhout is bijvoorbeeld een mooie combinatie naast een steigerhouten salontafel of eettafel. Op die manier maak je van je interieur in een handomdraai een eenheid.

Sterk hout voor buiten

Ook in de tuin is steigerhout zeer gewild. Je kunt er prachtige tuinmeubelen van maken, van een opvallende buitenbar tot een heerlijk comfortabele loungebank. Wil je je tuinmeubelen van steigerhout goed beschermen, rust ze dan vooral uit met een speciale nano-coating. Deze coating trekt in het hout en beschermt het tegen vocht, vuil en de invloed van het weer. Op die manier kun je nog langer van je mooie tuinmeubelen genieten! Je kunt steigerhout daarnaast laten afwerken hoe je maar wilt. Denk aan een opvallende white wash, of kies juist voor een grey wash of een naturel coating. Zo kies je precies wat bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *