Wonen

De verschillende breedtes van jaloezieën

De verschillende breedtes van jaloezieën

Van welke soort woonstijl je ook houdt, of het modern is of juist super landelijk, houten jaloezieën zijn de ideale oplossing voor de ramen in je huis. De de variatie aan kleuren, soorten en materialen voor jaloezieën maken het soms lastig om een keuze te maken wat je nu precies voor de ramen wilt. Lees verder voor in welke maten je een jaloezie kunt verkrijgen.

Smalle jaloezieën

Heb je een wat ouder huis? Dan is de kans groot dat je een aantal kleine ramen in je huis hebt of juist hele grote. De subtiele 25mm jaloezieën zijn dan een goed idee voor raambekleding. Doordat het een wat smallere soort jaloezie is, is de doorkijk ook wat minder dan bij bredere lamellen en kan je meer genieten van privacy. Vanaf 50mm brede houten jaloezieën heb je de mogelijkheid om een ladderband toe te voegen, alle lamellen smaller dan 50mm worden uitgevoerd met een ladderkoord.

Bredere jaloezieën

Wil je dat de ramen in de ruimte wat meer opvallen? Kies dan voor wat bredere lamellen. 50mm brede houten jaloezieën geven bijvoorbeeld een stuk extra sfeer aan middelgrote ramen. Heb je echt gigantische ramen van bijvoorbeeld de vloer tot aan het plafond, kies dan sneller voor 70mm brede lamellen om je raam er echt uit te laten springen.

Ladderkoorden en ladderbanden

De bredere jaloezieën kun je bestellen met een koord of band. Heb je bijvoorbeeld een moderne inrichting waar hout niet echt terug komt? Dan is het misschien het mooist als je een gladde houtsoort kiest in het zwart of wit. Maak je wel meer gebruik van houten materialen in je woning? Dan is een lamel met een duidelijk houtnerf een uitstekende keuze. Over het algemeen komt raamdecoratie het mooist uit wanneer het materiaal of kleur ook regelmatig terugkomt in het interieur.

Wat goed is om rekening mee te houden voordat je 50mm of bredere houten jaloezieën aanschaft: omdat de lamellen wel wat breder zijn heb je meer doorkijk wanneer de lamellen opengedraaid zijn.

 Elektrische bedienbare jaloezieën

Jaloezieën zijn een goede keuze als het gaat om raamdecoratie voor eigenlijk alle soorten ramen. Toch is het zo dat de ramen soms op een hele onhandige plek zitten of je simpelweg geen zin hebt om het regelmatig open- en dicht te draaien. Kies dan voor een elektrisch bedienbare variant waarmee je het lichtinval vanaf de bank kan regelen. Ideaal voor als de bank naast het raam staat waar veel licht en zon binnenkomt.

Het verstellen van de lamellen gebeurt nagenoeg zonder geluid. Dus ook als je de lamellen hebt ingesteld om op een bepaalde tijd automatisch te verstellen, heb je daar geen last van. Mocht je aan het werk zijn of aan het slapen, je wordt niet gestoord wanneer de lamellen aan het verstellen zijn. Ook kunnen de jaloezieën zo ingesteld worden dat ze de woonkamer of slaapkamer zo effectief mogelijk op een ingestelde temperatuur houden door te spelen met de inval van zonlicht en daarmee ook warmte. In de zomer zullen de lamellen door meer gesloten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.