Wonen

Wat zijn de voor- en nadelen van een aircooler?

Wat zijn de voor- en nadelen van een aircooler?

Je hebt ongetwijfeld wel eens van airconditioning gehoord. Hoewel een aircooler wel wat weg heeft van een draagbare airco is het een totaal ander apparaat. De aircooler is een budgetvriendelijk mobiel apparaat dat bijna net zo goed koelt als een airco. Als je op zoek bent naar een manier om je woning op warme zomerdagen te verkoelen, is de aircooler een zeer goede optie. Ben je benieuwd naar de voordelen en nadelen? Lees dan verder!

Wat is een aircooler?

Een aircooler zorgt ervoor dat de temperatuur in de ruimte met een paar graden daalt. Het koelen gebeurt via koud water. Als het apparaat wordt aangezet, wordt de lucht langs dit water geblazen en de koele lucht stroomt vervolgens je woning in.

Voordelen 

Het apparaat is lichter dan een mobiele airco en is daardoor makkelijker te verplaatsen. Een ander voordeel is dat het meer verkoeling biedt dan een ventilator en minder geluid maakt. Daarnaast heb je, zoals bij een airco geen afvoerslang nodig. Hierdoor kan je hem overal in de ruimte plaatsen. Handig als je ook op de slaapkamer wilt genieten van de verkoeling. Ook is de aircooler veel goedkoper dan een airco. Een aircooler maakt de lucht in de ruimte ook vochtiger, waardoor je dus minder last hebt van droge lucht. Het is wel raadzaam om na een tijdje een raam open te zetten zodat de vochtige lucht ook weer wat weg kan uit de ruimte.

Nadelen

Naast alle voordelen zijn er ook een paar nadelen aan de aircooler. De aircooler koelt de ruimte namelijk minder goed af dan een airco. Ook moet de ruimte geventileerd blijven, dus er moet altijd een raam of deur open blijven staan. Daarbij kan het waterreservoir leeg raken, dus je moet goed opletten of deze nog vol is.

Een verkoelingsapparaat aanschaffen

Wil je een aircooler aanschaffen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van MaxTotaal. Hier vind je een breed en divers assortiment voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor meer informatie of vragen over verkoelingsapparaten en andere producten voor in huis kun je contact opnemen met de klantenservice van Maxtotaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.