Wonen

De kenmerken van een intergas verwarmingsketel

De kenmerken van een intergas verwarmingsketel

Een cv-ketel is als het ware het hart van iedere woning. Deze zorgt ervoor dat het gehele huis verwarmd wordt en dat comfortabel wonen mogelijk is. Toch is de aanschaf van een nieuwe cv-ketel niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Het aanbod is ontzettend groot en het is vaak moeilijk om te bepalen waar je op moet letten. Intergas is de populairste producent van cv-ketels. En dat is niet voor niets. Deze hoogwaardige ketels worden geleverd tegen scherpe prijzen en bieden optimaal rendement aan. Een intergas verwarmingsketel werkt dan ook heel anders dan iedere andere standaard cv-ketel.

Overweeg jij om een verwarmingsketel intergas aan te schaffen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Hier vind je de belangrijkste kenmerken van deze ketels! 

Niet storingsgevoelig

Het grootste voordeel van Intergas verwarmingsketels is dat ze veel minder storingsgevoelig zijn dan andere ketels. Dit komt doordat ze geen gebruik maken van een 3-wegtak maar een innovatieve warmtewisselaar. Hierdoor zijn storingen vrijwel niet meer mogelijk.

En dat is goed nieuws voor de meeste gebruikers, want storingen zijn met stipt op nummer één de grootste ergernis in het gebruik van cv-ketels. Je wil gewoon niet ontdekken dat je cv-ketel het niet doet op de koudste dag van het jaar. Geen warm water en geen verwarming is verschrikkelijk wanneer het buiten vriest. Dankzij een Intergas verwarmingsketel weet je gelukkig zeker dat je altijd over de beste kwaliteit beschikt en minder storingen te verduren krijgt.

Hoog rendement


Intergas is de afgelopen jaren ontzettend druk geweest met het verbeteren van hun ketels. Hun belangrijkste doel was om de ecologische voetprint te verminderen. Hierdoor is het belangrijk dat de ketels energiezuiniger werken. Iets wat zowel goed voor het milieu als de portemonnee is. Opvallend voor de ketels van Intergas is dat ze een zeer hoog rendement hebben ten opzichte van andere cv-ketels. Hierdoor hou je dus uiteindelijk meer geld over doordat je flink wat energie kunt besparen. Win-win!

Compacte modellen

Een groot voordeel van de Intergas verwarmingsketels is dat ze zeer compact zijn. Hierdoor nemen ze relatief weinig ruimte in beslag en kunnen ze eenvoudig in iedere ruimte worden geplaatst. Vroeger waren we nog bekend met de ultra grote cv-ketels die vrijwel de helft van de zolder innamen. Inmiddels is dat gelukkig wel anders. Dat is natuurlijk ideaal. Zeker voor kleinere woningen.

Verschillende soorten verkrijgbaar

Bij Intergas heb je keuze uit heel veel verschillende modellen. Hierdoor is het mogelijk om de ketel geheel aan te passen aan jouw situatie. In zeer kleine woningen kun je voor een ketel met een zeer klein vermogen kiezen. Waar je voor grotere woningen juist weer een groter vermogen nodig zult hebben. Het grootste voordeel hiervan is dat je de ketel altijd naar wens kunt aanpassen, waardoor deze het hoogste rendement kan behalen.

Het is belangrijk om het vermogen altijd perfect af te stemmen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je onnodig veel energie verbruikt of dat het niet mogelijk is om het huis optimaal te verwarmen. Beschik je over een ketel met een té hoog vermogen voor jouw woning? Dan zal deze onnodig veel energie verbruiken, wat jou weer onnodig veel geld kost. Niet doen dus! Weet je niet precies welk vermogen je nodig hebt? Laat dan een berekening uitvoeren door een specialist. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.