AlgemeenWonen

Maak de voorkant van je huis mooier met een deurluifel

Maak de voorkant van je huis mooier met een deurluifel

Ieder huis is verschillend en dit geldt ook voor de entree van jouw woning. Heb jij geen statige oprijlaan, weelderige bossen en vijvers met fonteinen voor jouw woningentree? Dan moet je iets anders verzinnen om de voorkant interessanter te maken. Bijvoorbeeld een deurluifel.

Wat is een deurluifel?

Een deurluifel is zoals de naam al aangeeft, een luifel, oftewel een klein afdakje boven de entree bij de voordeur. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor deurluifels ook wel deuroverkappingen genoemd. Een saaie gevel maak je met een deurluifel een stuk aantrekkelijker en veel stijlvoller om te zien. Bovendien profiteer je van een droge entree. Als het regent en jij moet de voordeursleutels nog in je tas opzoeken, dan sta je onder een deurluifel droog en hoef je dit niet haastig te doen. Een deurluifel is gastvrijheid tonen aan jouw visite. Zij hoeven zo nooit in de regen voor de deur te wachten, maar staan droog onder een deurluifel.

Welke soorten deurluifels zijn er?

Deurluifels zijn verkrijgbaar in vele maten en soorten. Je hebt de keuze uit deurluifels met bepaalde designs en van verschillende soorten materialen. Welk soort deurluifel jij moet kiezen, is ten eerste afhankelijk van jouw eigen smaak. Daarnaast speelt ook het uiterlijk van jouw woning of pand een belangrijke rol. Je zorgt er uiteraard voor, dat de deurluifel past in de stijl van jouw woning.

Het design van een deurluifel

Als het om het design van een deurluifel gaat, dan gaat het vooral om de vorm. Welke vorm het meest geschikt is, is afhankelijk van de de stijl van de woning. Bij een klassieke woning hoort een klassieke deurluifel, terwijl je een strakke en minimalistische deurluifel plaatst aan de voorkant van een moderne woning. Er zijn ook deurluifels die passen bij zowel een klassieke als moderne woning. Bekende vormen voor een deurluifel zijn rechte deurluifels met een plat dak, maar ook gebogen deurluifels of een deurluifel in de vorm van een zadeldak. Verder heb je keuze uit verschillende materialen.

Glazen deurluifel

Een deurluifel van glas heeft altijd een luxe en stijlvolle uitstraling. Glazen deurluifels zijn transparant en dit is ideaal als je een donkere entree hebt. De glazen deurluifel zorgt er dan niet voor dat het nog donkerder wordt. Uiteraard moet het wel gehard glas zijn, omdat een deurluifel bestand moet zijn tegen alle weersomstandigheden.

Kunststof deurluifel

De meest gekozen deurluifel, is een kunststof deurluifel. Vooral het kunststof polycarbonaat is erg populair. Polycarbonaat is zeer sterk materiaal, nog sterker dan glas. Tevens is een polycarbonaat deurluifel in iedere vorm verkrijgbaar en kies je uit een bepaalde kleur of een transparante luifel.

Aluminium deurluifel

Aluminium is een metaalsoort dat de sterkte van staal heeft, maar zeer licht is in gewicht. Aluminium heeft een moderne uitstraling en past dan ook bij moderne woningen. Let er wel op dat je een goede kleur kiest, want aluminium is niet zomaar even over te schilderen.

Houten deurluifel

Het meest klassieke materiaal voor een deurluifel is natuurlijk hout. Een groot voordeel, is dat hout bij iedere woning past en als je handig bent, kun je de deurluifel van hout zelf maken. Ook pas je gemakkelijk het uiterlijk aan, door het hout een nieuw kleurtje te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.