AlgemeenBadkamer

De beste inrichting voor jouw badkamer!

De beste inrichting voor jouw badkamer!

Het inrichten van een badkamer kan best lastig zijn. Het aanbod van badkamerinterieur is tegenwoordig ontzettend divers. Kies je voor een bad of een douche? Een staand- of een zwevend toilet? Kies je voor een industrieel of juist landelijk interieur? Keuzes in overvloed! Hoe bepaal je dan nog de beste inrichting voor jouw badkamer?

Ben jij van plan om de badkamer aan te pakken? De ruimte die, als we eerlijk zijn, tot één van de belangrijkste kamers in het huis behoort? Dan wil je dit natuurlijk op de juiste manier aanpakken. Graag helpen wij jou op weg. Hier zijn enkele tips om eenvoudig de beste inrichting voor jouw badkamer te bepalen. Lees mee en laat je inspireren.

Maak een moodboard


Voordat je begint met het inrichten van de badkamer is het eerst goed om de nodige inspiratie op te doen. Bezoek daarom gerust een aantal sanitairwinkels en maak gebruik van handige apps als Pinterest. Hier kun je eenvoudig verschillende stijlen en meubels opslaan en verwerken in een moodboard. Natuurlijk kun je ook geheel ouderwets tijdschriften en kranten gebruiken en mooie plaatjes uitknippen en opplakken op jouw eigen moodboard.

Besteed aandacht aan verschillende kleuren, stijlen en materialen om zo de beste inrichting voor jouw badkamer samen te stellen. Woon je niet alleen? Maak dan ook gebruik van de tips en ideeën van andere gezinsleden. Door samen een moodboard op te stellen, kunnen jullie eenvoudiger compromissen sluiten en ontdekken waar jullie smaak ligt.

Gebruik neutrale kleuren


Het is tegenwoordig heel populair om de badkamer te schilderen met speciale watervaste verf. Dit levert ook direct een geheel nieuwe scala aan kleuren op. Ieder jaar weer verschijnen er dan ook bijzondere trendkleuren die met veel passie in de badkamer worden verwerkt.

Bedenk echter wel dat deze trendkleuren doorgaans niet het eeuwige leven hebben. De kans is daardoor groot dat je hier over enkele jaren weer op uit bent gekeken. Daarom is het voor je portemonnee verstandiger om neutrale kleuren in de badkamer te verwerken. Kies bij voorkeur voor lichte kleuren om de kamer wat ruimtelijker te laten lijken. Dit is vooral fijn in de wat kleinere badkamers.

Houd er tevens rekening mee dat de badkamer (en keuken) vaak belangrijke ruimtes zijn bij de eventuele verkoop van het huis. Deze kosten het meest om te vervangen, waardoor deze vaak een doorslaggevende factor vormen bij de aankoop. Wanneer jij van een bijzondere kleur gebruik maakt, kan dit voor een potentiële koper reden geven om op de prijs af te dingen omdat de badkamer nog naar wens aangepast moet worden. Neutrale kleuren zijn dan ook meestal een beter idee. 

Bad of douche?

Kies je voor een bad of douche? Deze keuze is heel persoonlijk. Vaak wordt de uiteindelijke keuze gebaseerd op de beschikbare ruimte. In een kleinere badkamer wordt vaak enkel voor een douche gekozen. Iets wat eigenlijk tegenwoordig niet meer nodig is. Er zijn namelijk genoeg manieren waarop zowel een bad als een douche in de ruimte verwerkt kunnen worden. Dit vraagt enkel wat extra creativiteit. Laat je daarom niet leiden door de beschikbare ruimte, maar kijk eerst naar je eigen persoonlijke voorkeur en ga vervolgens in overleg met een badkamer specialist. Er is meestal meer mogelijk dan je denkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.