Algemeen

Een gevarieerde lunch; lees met ons mee!

Een gevarieerde lunch; lees met ons mee!

Wist je dat jouw eetpatroon uit genoeg variatie moet bestaan om een zo’n energiek mogelijk gevoel te hebben? Dat je jouw lunch-dip kan voorkomen door niet alleen maar hetzelfde te eten om 12:00 uur ’s middags? 

Maar hoe zo’n ‘perfecte’ lunch eruit dient te zien?  Dat is dan weer de grote vaag… maar daar helpen we je natuurlijk graag mee verder; lees snel met ons mee voor inspiratie voor het samenstellen van de juiste kantoor lunch! 

Hoe ziet een gevarieerde lunch eruit?

Ken je het gevoel dat jouw werkdag nog dagen lijkt te duren na het lunchen? Ben je de rest van de middag niet vooruit te branden en heb je een enorme moeheid dip? Dit zou kunnen komen door de hoeveelheid suikers en/of koolhydraten die je tijdens jouw lunch eet. Wist je dat deze producten jouw bloedsuikerspiegel in één ruk omhoog werpen, maar dat dit ook vrij snel weer afdaalt? Daardoor krijg je na het eten van deze ontzettende dip, en dat dien je dus te zien voorkomen! 

Waar bestaat een gezonde lunch uit?

Om een zo’n gezond mogelijke lunch binnen te krijgen, dien je variatie in je voeding toe te passen. Natuurlijk is een broodje met een plak kaas ontzettend lekker, maar daar krijg je niet de juiste voedingsstoffen binnen. Hoe wel? Door zowel eiwitten, vezels, gezonde koolhydraten en vetten, groenten, energie én zuivel binnen te krijgen. Klinkt als een (letterlijke?) mond vol, nietwaar? Toch hoeft het heus niet zo ingewikkeld te zijn! 

Voorbeelden gevarieerde lunch

We helpen je graag met ideeën voor een gevarieerde lunch. Maak van jouw standaard broodje kaas bijvoorbeeld een broodje gezond; een plak snee zijn gezonde koolhydraten en vezels, bekleed deze plak snee met een beetje boter en kaas (zuivel) maar ga verder voor een gekookt eitje (eiwit), avocado (gezonde vetten), tomaat en komkommer (groenten). Dit is een ontzettend gevarieerde lunch waar je uiteindelijk veel energie van zal krijgen! Tip: neem eens een handje ongezouten noten bij jouw lunch, ook hiervan zul je goede energie krijgen! 

Gezonde lunch meenemen naar kantoor

Het blijkt toch een grote opgave om zo’n gezonde lunch ook daadwerkelijk mee te nemen naar kantoor; als je van tevoren jouw broodje gezond al klaarmaakt kan je er bijna op wedden dat deze tijdens lunchtijd niet meer vers (maar eerder zacht) is en dus een stuk minder lekker smaakt. De oplossing? Kijk eens naar goede lunch potten van MyMepal of een broodtrommel met vakjes, waarin je alle ingrediënten voor jouw gevarieerde lunch afgescheiden mee kan nemen en het dus vers blijft! Eet smakelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.