AlgemeenWonen

Waar moet je op letten als je van provider wilt wisselen?

Waar moet je op letten als je van provider wilt wisselen

Heb je eindelijk de beslissing genomen dat je van provider wilt wisselen? We hebben allemaal onze eigen reden om over te stappen. Maar voordat we naar de diverse redenen kijken is het misschien goed dat je weet wat voor soort abonnementen er allemaal verkrijgbaar zijn.

Wat is een sim-only abonnement?

De naam van dit soort abonnement verklapt het eigenlijk al. Met dit abonnement betaal je alleen voor je sim-kaart en je gesprekskosten en databundel. Je kunt bij de meeste providers gewoon je bestaande nummer meenemen. Dit contract is dus vooral makkelijk als je al een goedwerkend mobieltje hebt. In veel gevallen kun je een nieuwe telefoon later gewoon aan je contract toevoegen. Gebruik een goede telecomvergelijker om de prijzen en voorwaarden van de diverse aanbieders te bekijken.

Internet en TV bij je thuis

Heb je al een pakket met internet aansluiting bij je thuis bij je huidige provider? Bekijk dan verschillende pakketten en aanbiedingen die andere telecomproviders te bieden hebben. Je hebt met dit soort abonnementen over het algemeen de mogelijkheid om ze zelf samen te stellen. Je kunt dus kiezen voor alleen internet en TV of je stelt bijvoorbeeld een alles-in-1 pakket samen zodat je ook over vaste en mobiele telefonie beschikt. Op die manier kan iedereen in huis tegelijkertijd netflixen, tv kijken, bellen en googelen. Op Luminablog.nl delen andere consumenten hun ervaringen over dit soort producten en aanbiedingen.

Waarom wil je overstappen van provider?

Omdat er zoveel telecomproviders zijn die allemaal verschillende abonnementen aanbieden is het verstandig om naar je verbruik te kijken. Bel jij veel ‘s avonds of juist veel overdag? Hoeveel data gebruiken jij en je gezin per maand? Welke tv-zenders vind je leuk? Door hier goed naar te kijken kun je op zoek naar een contract dat bij jouw verbruik past. Je kunt kiezen voor een compleet pakket bij slechts een provider, het voordeel daarvan is dat je alles onder één dak hebt en maar één keer per maand een rekening krijgt. Maar als je goedkoper uit bent door meerdere aanbieders te gebruiken dan kun je daar natuurlijk voor kiezen. Er zijn inmiddels veel websites die de verschillende prijzen voor je vergelijken zodat je makkelijk kunt berekenen hoeveel je gaat besparen.

Kies voor de juiste aanbiedingen en acties

Zodra je eenmaal op zoek gaat naar een andere provider dan zul je merken dat zij klanten lokken met kortingen, aanbiedingen en zelfs met geldbedragen. We raden je aan heel goed naar dit soort aanbiedingen te kijken want vaak staan de voorwaarden in de kleine lettertjes. Dat goedkopere tarief dat je over de streep trekt om voor een nieuwe provider te kiezen is misschien maar drie maanden geldig. Als je dan daarna meer betaalt dan je nu doet dan is je overstap voor niets geweest. Kijk zoals gezegd ook naar de mogelijkheid om meer dan één aanbieder te gebruiken. Het is toch leuk als je extra voordeel scoort door je mobiele abonnement bij de éne provider en je internet en tv bij de andere provider af te sluiten.

Het belangrijkste wat je in de gaten moet houden voordat je overstapt is de duur van je huidige contract. Is dat geldig voor een aantal maanden of is het per maand opzegbaar? Het is erg vervelend als je denkt geld te gaan besparen en dat je er achter komt dat je extra moet betalen omdat je jouw bestaande abonnement te vroeg opzegt. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.