Duurzaam

De beste kunststof pallets

De beste kunststof pallets

Je kunt Kunststof pallets halen op steeds meer plekken in binnen en buitenland. Ook dragen deze pallets bij aan een beter milieu. Je kunt ze namelijk vele malen langer gebruiken. Maar daarnaast kunnen ze ook bijna volledig worden gerecycled. Ook wegen ze vele malen minder als een Euro pallet. Vooral in de luchtvaart zie je deze pallets gebruikt worden. Maar je kunt ze ook op maat laten maken voor jouw bedrijf. Dit is ideaal als je een krap magazijn hebt waar iedere meter benut moet worden. Tevens kun je voor de lege pallets een palletbox aanschaffen. Deze zorgt ervoor dat je overzicht houd. De meeste types kunnen wel tot 500 kg aan gewicht dragen. Ze zijn dus niet zwakker meer zoals vroeger gedacht werd. Het is een toekomstbestendig product gezien de milieuvriendelijke wijze waarop ze hergebruikt kunnen worden.

Waarom deze pallets veel verkocht worden

De kunststof pallets worden veel verkocht omdat het de veiligheid van je medewerkers verbeterd. Deze pallets kunnen namelijk niet splinteren. Daarnaast zijn ze ook makkelijker vast te pakken waardoor er steeds minder ongelukken gebeuren. Ook hoeven ze minder snel behandeld te worden. Het zijn namelijk weer en vochtbestendige producten. Daarnaast reduceer je de CO2 uitstoot zodanig dat het een milieuvriendelijk product mag worden genoemd. Er zijn meer dan 200 soorten en maten te vinden op het internet en bij de lokale leverancier. Qua duurzaamheid kun je dus alle kanten op. Ook bespaart het een boel aan opslag en afvoer kosten. Dit komt omdat je ze veel vaker kunt gebruiken en dus minder vaak nieuwe nodig hebt.

Waarom een houten pallet?

De houten pallet ook wel europallet genoemd wordt door heel europa geaccepteerd. De Afmeting pallet hout zijn namelijk vastgesteld door de Europese Unie. De hele pallet is meestal 80×120 CM met een draagkracht van 6000 kg. Ook heb je halve pallets die 80 x 60 CM zijn. De halve worden voornamelijk gebruikt voor het etaleren van een promotie in de winkel. De hele pallets worden voor diverse doeleinden gebruikt. Je ziet het voornamelijk bij het vervoeren van elektronische apparaten. Je herkent deze pallets aan het brandmerk wat je erin ziet staan. Eventueel zou je voor jouw bedrijf pallets op maat kunnen maken. Echter raden wij dan wel kunststof pallets aan omdat deze duurzamer zijn. Deze hebben vandaag de dag ook een uitstekende draagkracht.

De lange levensduur van een kunststof pallet

De kunststof pallets staan bekend om de lange levensduur die ze hebben. Dit komt onder andere door het stevige materiaal waarvan ze gebouwd zijn. Maar daarnaast hebben ze ook vele malen minder onderhoud nodig. En ze kunnen ook goed tegen regen. Een houten pallet gaat rotten en schimmelen bij een regenbui. En bij veelvuldig gebruik zal deze ook gaan splinteren. Daarom is het een duurzame keuze om voor een kunststof pallet te gaan. Deze gaan jaren mee en kunnen gemaakt worden in de maat die jij wil. Alhoewel de aanschaf wat duurder is hou je uiteindelijk onderaan de streep meer over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.