Duurzaam

Zo maak je je massief houten trap onderhoudsvriendelijker

Zo maak je je massief houten trap onderhoudsvriendelijker

Als je een massief houten trap hebt, dan ben je daar natuurlijk trots op. Zo’n trap heeft veel voordelen, met name zijn luxe uitstraling en opvallende look. Het grote nadeel aan een massief houten trap is dat hout slijtgevoelig is, en in de loop der jaren zijn glans kan verliezen. Merk je bijvoorbeeld dat de traptreden gladder worden, of dat er krassen en butsen in het hout ontstaan? Dan kan het zijn dat het tijd is voor een traprenovatie. Met zo’n renovatie maak je je trap in een handomdraai onderhoudsvriendelijker, waardoor je er weer jaren mee door kunt. Maar hoe gaat zo’n traprenovatie in zijn werk? Dat vertellen we je hier!

Zo werkt een traprenovatie

Bij een traprenovatie wordt je oude trap niet vervangen, maar juist opnieuw bekleed. Daarvoor worden speciale overzettreden gemaakt, bijvoorbeeld HPL-overzettreden of juist overtreden van massief hout. Die zijn in veel verschillende soorten en uitvoeringen beschikbaar, waardoor je je trap niet alleen weer op kunt knappen, maar ook volledig naar je eigen smaak kunt laten maken. Kies jij voor PVC-treden met een houtlook, of juist voor een uitstraling als van beton? Alles is mogelijk!

Een houten trap renoveren

Een houten trap is slijtgevoelig, waardoor je er regelmatig onderhoud aan zult blijven houden. Dat hoort bij massief hout. Gelukkig is er een manier om je trap onderhoudsvriendelijk te maken, waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Dat doe je door je houten trap te laten bekleden met overzettreden van slijtvaste materialen, zoals bijvoorbeeld PVC, vinyl of HPL. Deze materialen zijn hoogwaardige kunststoffen, en gaat uitzonderlijk lang mee zonder slijtage te vertonen. Ook zijn ze eenvoudig schoon te houden en kunnen ze tegen een stootje. Het mooie aan dit soort overzettreden is dat ze in allerlei designs en kleuren beschikbaar zijn. Wil je de mooie houtlook van je trap behouden? Dan kies je voor overzettreden met houtlook!

Binnen een dag al genieten

Het mooie van een traprenovatie, is dat het eigenlijk helemaal geen ingrijpende renovatie is. Je oude trap kan gewoon blijven staan en krijgt door middel van de overzettreden een nieuwe look. Laat je je traprenovatie uitvoeren door een expert, zoals Traprenovatie Expert, dan is de renovatie zelf al binnen een dag gedaan. Dat betekent dat je al in een dag van je nieuwe trap kunt genieten, en niet te lang op de benedenverdieping hoeft te bivakkeren terwijl de vakmannen aan het werk zijn. Je trap is in een handomdraai opgeknapt, en je hebt geen last van rommel in huis. Ideaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.