InterieurWonen

De voordelen van een pvc jaloezie

De voordelen van een pvc jaloezie

Jaloezieën zijn al jaren ontzettend populair. Ieder jaar lijkt de vraag naar jaloezieën weer toe te nemen. Toch denken de meeste mensen bij jaloezieën direct aan hout en aluminium, terwijl er nog veel meer verschillende mogelijkheden zijn. Een vaak vergeten materiaal is PVC. En dat terwijl pvc jaloezieën juist ontzettend veel voordelen bieden.

De reden voor de vergetelheid van dit materiaal is eenvoudig te verklaren. Toen PVC net op de markt verscheen was de techniek nog niet optimaal. De jaloezieën zagen er plasticachtig en nep uit. Bovendien deed het geheel een beetje goedkoop aan. Inmiddels is dit echter niet meer terecht, want de techniek is er de afgelopen jaren enorm op vooruit gegaan. De huidige pvc jaloezieën bieden enorm veel warmte en sfeer. Ze zijn de perfecte eyecatcher binnen ieder interieur en kunnen de strijd met andere materialen met gemak aan. Met goedkope pvc jaloezieen op maat haal je een geweldige decoratieve en functionele vorm van raambekleding in huis. Zit je nog met twijfels? Dan geven we je graag meer inzicht in de voordelen van een pvc jaloezie!

Voor iedere ruimte geschikt

Het grootste voordeel van pvc jaloezieën is dat ze in iedere ruimte gebruikt kunnen worden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout. Deze kan beter niet in de badkamer plaatsen, omdat ze minder goed tegen vocht kunnen. PVC is tegen werkelijk iedere omstandigheden bestand. Zoek je jaloezieën voor de badkamer, keuken of andere vochtige ruimte? Dan zijn pvc jaloezieën precies wat je nodig hebt.

Geef je liever de voorkeur aan de natuurlijke uitstraling van houten jaloezieën? En baal je dat deze niet in de badkamer geplaatst kunnen worden? Dan is er nog een manier om dit eenvoudig op te lossen. PVC jaloezieën met houtnerf zijn tegenwoordig bijna niet meer van echte houten jaloezieën te onderscheiden. Hierdoor geniet je van de uitstraling van hout in combinatie met de voordelen van pvc. Als je het ons vraagt een gouden combinatie.

PVC is altijd goed geprijsd

In tegenstelling tot heel veel andere materialen is pvc altijd goed geprijsd. Vergelijk het maar eens met houten jaloezieën. Dan zal je zien dat je voor de kunststof variant heel veel minder geld kwijt zal zijn. En dat in combinatie met de verbeterde techniek, waardoor pvc tegenwoordig net zo stijlvol en warm oogt. Met PVC jaloezieën creëer je eenvoudig een stijlvolle en warme uitstraling, maar dan zonder een hoog prijskaartje.

Onderhoudsvriendelijk

Een van de grootste voordelen van PVC is dat het zeer gemakkelijk schoon te houden is. Hierdoor geniet je dus ook direct van een hogere hygiëne in huis. PVC jaloezieën hebben weinig onderhoud nodig. Af en toe stof verwijderen met een zachte doek of plumeau is in de meeste gevallen al voldoende om ze in top conditie te houden. Als er echte vlekken zijn ontstaan, kun je deze eenvoudig wegvegen met een licht vochtige doek. Hierdoor zal het onderhoud over het algemeen weinig onderhoud in beslag nemen. Zeker in vergelijking met houten jaloezieën, die echt regelmatig behandeld moeten worden om mooi te blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.