Slaapkamer

Een goede nachtrust bevordert de gezondheid

Een goede nachtrust bevordert de gezondheid

Een goede nachtrust en siësta op regelmatige basis bevordert de gezondheid. Het is jammer te merken dat personen, die beweren te streven naar een gezonde leefstijl, het belang van een goede nachtrust onderschatten. Een gezonde leefstijl omvat veel meer dan gezonde voeding en dagelijks sporten. Een goede nachtrust krijgt u door te investeren in een goed bed en een matras dat het lichaam voldoende ondersteund. Die nachtrust, die u verdient, start bij een gezond matras. Bent u toe aan een nieuw matras? Online vindt u diverse aanbieders van matrassen. In de reviews op de diverse sites vindt u de beoordeling van de matrassen adverteerders. Ook die van Beddenreus reviews. Neem er een kijkje en investeer in een goed matras! 

Zoek een goed matras uit

De steun die het lichaam nodig heeft verschilt van persoon tot persoon. Bij aankoop dient u er goed op te letten dat het matras in ieder geval stevig genoeg is om de S-curve van de rug te ondersteunen en lichaamsgewicht goed te verdelen. Bij gebrek aan voldoende ondersteuning kan dit leiden tot pijnlijke of stijf gevoel bij het opstaan. Het kiezen van een geschikt matras hangt dus af van verschillende factoren als slaapgedrag, bedtype, gezondheidsomstandigheden (zoals allergieën, nacht transpiratie), gewicht en lengte. Test u ten eerste het matras uit! Ga na of het matras die gewenste steun en comfort biedt. Probeer verschillende slaaphoudingen. Krijgt uw wervelkolom niet voldoende ondersteuning, dan is het matras niet geschikt voor u. Voor personen met gevoelige gewrichten of andere aandoeningen is een matras van latex en traagschuim aan te raden. Kenmerkend voor deze matrassen is dat zij de lichaamshouding onthouden en dus niet geschikt zijn voor personen, die veel transpireren of continu van slaappositie veranderen. Een matras dient tenminste 25 cm langer te zijn dan uw lichaamslengte en een comfortabele breedte te hebben.

Neem tijd bij de keuze

Het kiezen van het juiste matras vergt tijd. Te adviseren is daarom om te kiezen voor bedrijven, die een bedenktijd van tenminste 30 dagen hanteren. U krijgt daarbij de gelegenheid om het matras thuis, gedurende 30 dagen lang, te testen. Er zijn leveranciers, die adverteren dat zij het matras gratis ophalen na de proeftijd, als de klant toch niet tevreden is met het aangekochte matras. Het aankoopbedrag wordt dan terug betaald. Ga dus na hoe de proeftijd in elkaar zit en vanaf welk tijdstip het proefslapen ingaat. Kunt u alleen maar omruilen? Of krijgt u uw geld terug als het matras niet bevalt? Moet het matras in de originele verpakking blijven? Ook is het aan te raden om de matras reviews goed door te nemen en na te gaan hoe andere consumenten de leverancier en hun matrassen assortiment ervaren.

Bescherm uw matras

Bescherm uw matras! Volgens experts gaat een matras gemiddeld vijf tot tien jaar mee. Daarna zit het vol met huidschilfers, vocht en is de rek eruit. Het verlengen van de levensduur van het matras doet u door deze regelmatig te keren, zodat beide zijden wordt gebruikt (hoofdeind wordt voeteneind). Beschermen doet u met een beschermingspakket, antislip matrasdek of een matraswig. Bekend is het molton hoeslaken, waarmee u uw matras beschermt tegen vocht van het transpireren en beschermt tegen ongelukjes. Er zijn leveranciers die matrasbeschermerpakketten aanbieden die een combinatie zijn van een molton en een antislip matrasdek. Voordeliger dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.