Slaapkamer

Eerste hulp bij een slaapkamer metamorfose

Eerste hulp bij een slaapkamer metamorfose

Ben je uitgekeken op jouw huidige slaapkamer en wil je deze ruimte eens goed onder handen nemen? We begrijpen dat je misschien niet goed weet welke stappen je langs moet lopen, omdat een slaapkamer metamorfose niet iets is wat je vaak doet. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips waar je mee uit de voeten kan.

1. Inspiratie!

Hoe ziet jouw ideale slaapkamer er eigenlijk uit? Om hier een goed beeld van te krijgen, raden we je aan om eens een kijkje te nemen op Pinterest. Welke stijlen spreken jouw nou eigenlijk het meeste aan? Van landelijk tot aan industrieel of modern: er is vast wel een woonstijl die past bij jouw wensen. Maak eventueel een moodboard en krijg zo een goed beeld van hoe je jouw ruimte het liefst inricht.

2. Welke kleuren kies je?

Kleuren zijn bepalend voor de sfeer in de ruimte. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt welke kleuren je in je ruimte wilt. Kies altijd voor één basiskleur op bijvoorbeeld de muur en kleed de kamer verder af met accessoires in wat andere kleuren.

3. Bedtime!

Je hebt waarschijnlijk al een fijn bed, dus die hoef je niet nieuw te kopen. Wat je wel nieuw kan kopen is beddengoed. Voor welk beddengoed je ook kiest: shop beddengoed dat past bij de stijl die je graag wilt creëren in de ruimte. Kan je niet kiezen? Gelukkig moet beddengoed regelmatig verschoont worden, dus wissel hier lekker mee af!

4. Gordijnen

Ook de raamdecoratie in de slaapkamer heeft een decoratieve functie. Veel mensen denken alleen dat het praktisch moet zijn en dus verduisterend, maar raamdecoratie zorgt ook écht voor de sfeer in de kamer. Welke raamdecoratie er nou goed past binnen een slaapkamer? Denk aan verduisterende gordijnen, rolgordijnen en een dakraam rolgordijn, voor als je een schuin dak hebt.

Hoe ziet jouw droomslaapkamer eruit?

Gaat het lukken met deze tips voor jouw droomslaapkamer? We hopen van wel! Hoe jij je slaapkamer ook inricht, het moet passen bij jouw stijl en smaak. Op deze manier zorg je écht voor een goede nachtrust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.