InterieurWonen

Hoe benut je een kleine woonkamer optimaal

Hoe benut je een kleine woonkamer optimaal

Het is bij een kleine woonkamer altijd een kwestie van passen en meten om de ruimte optimaal te benutten. Er zijn daarnaast allerlei manieren om effecten te gebruiken die een kleine woonkamer groter doen lijken. Bovendien wil je de ruimte zo efficiënt mogelijk benutten door voldoende zitplaatsen te creëren. Hoekbanken zijn wat dat betreft een uitstekende optie om in een kleine woonkamer neer te zetten. Ontdek hier waarom en maak gebruik van de overige tips voor ruimtelijk effect.

Hoekbank in een kleine woonkamer

Je denkt misschien dat een hoekbank veel te groot is voor een kleine woonkamer, maar het tegendeel is waar. Een groot meubel is namelijk ideaal om in een kleine ruimte neer te zetten. Zo heeft een hoekbank een rustige uitstraling en zijn er meerdere zitplaatsen. Daarom heb je geen andere zitmeubels meer nodig en oogt de woonkamer dus ruimtelijker. Meet wel even goed de maten, waarbij je minimaal 60 tot 80 cm aan loopruimte overhoudt. Kies daarbij overigens niet voor een grote salontafel in het midden, maar maak gebruik van een klein tafeltje.

Hoekbank op pootjes in een kleine woonkamer

Als je de tip opvolgt om een hoekbank aan te schaffen voor je kleine woonkamer is er nog een advies bij te geven. Een hoekbank op pootjes zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect. Dat komt omdat er dan onder de bank een lege ruimte is. Bij een hoekbank die niet op pootjes staat, bouw je deze ruimte als het ware dicht. Je ziet dan ook bij een hoekbank op pootjes een groter oppervlak en dat draagt voor een belangrijk deel bij aan het optisch groter laten lijken van een kleine woonkamer.

Houd rekening met kleuren

Bij de keuze voor meubels is er rekening te houden met kleuren, maar dat geldt ook voor de aanschaf van een vloer en van het afwerken van de wanden. Het krijgt de voorkeur om in een kleine woonkamer voor lichte kleuren op de wanden te kiezen. Dat betekent niet dat je alleen maar voor witte muren hoeft te gaan. Ook lichtgrijs en lichtbeige zijn prima kleuren om de ruimte groter te doen lijken. Uiteraard hoeft niet alles licht te zijn. Het is ook mogelijk om de hoekbank in een wat donkerder kleur uit te kiezen. Het is wel ideaal voor het ruimtelijk effect om de kleurtinten dan op elkaar af te stemmen. Dat zorgt namelijk voor een rustige uitstraling en zorgt voor meer eenheid in het interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.