DuurzaamWonen

De voordelen van een slimme kamerthermostaat

De voordelen van een slimme kamerthermostaat

Een thermostaat is een kastje in huis van waaruit je de temperatuur in huis kunt regelen. Voorheen werden deze kastjes simpelweg voorzien van enkele draaischijven. Door de draaischijf naar links of naar rechts te draaien kon de temperatuur aan worden gepast. Zeer eenvoudig, maar heel effectief. Zeker wanneer je dit vergelijkt met het systeem van vroeger. Toen moest je gewoon zelf de radiatoren een slinger geven en hopen dat je deze warm genoeg had gezet. De thermostaat dient als tussenpersoon voor de Centrale Verwarming en geeft precies door welke temperatuur jij verlangt.

Handig, maar in de afgelopen jaren is wel heel veel veranderd. Ben je nu toe aan een nieuwe kamerthermostaat of ga je binnenkort verhuizen en wil je dan direct een nieuwe laten plaatsen? Laat je dan eens inspireren door de mensen die je al voorgingen. Steeds meer consumenten geven namelijk de voorkeur aan slimme kamerthermostaat honeywell. Een slimme kamerthermostaat neemt veel standaard taken van je over, waardoor je eenvoudiger energie kunt besparen in het huishouden. Hoe dat precies zit? Ontdek hier de verschillende mogelijkheden en voordelen!

Onderweg te bedienen

Er is niets fijner dan na een lange koude dag eindelijk lekker thuiskomen en de comfort van je eigen woonkamer op te zoeken. Hoewel, de meeste mensen zetten hun thermostaat laag of geheel uit zodra ze vertrekken. Op een koude dag is de kans dan ook groot dat het ook in huis eerst een tijd moet opwarmen, alvorens je écht kunt gaan genieten. Met een slimme thermostaat is dit probleem voorgoed voorbij. Deze is namelijk eenvoudig op afstand te bedienen.

Je kunt eenvoudigweg een app downloaden, bijvoorbeeld via jouw smartphone, en daarmee de thermostaat bedienen. Handig als je net vanaf je werkplek vertrekt en op die manier alvast de radiatoren hoog kunt zetten. Zo weet je zeker dat je in een aangename woning terecht komt. Niet alleen handig bij wisselende werktijden, maar ook wanneer je bijvoorbeeld terugkomt van vakantie of simpelweg vergeten bent om de verwarming uit te draaien. Zo verbruik je nooit meer onnodig energie en geniet je wel van optimaal wooncomfort.

Nauwkeurig beeld van je energieverbruik

Veel mensen hebben wel een idee van hoeveel energie ze verbruiken, maar dit wordt pas echt duidelijk bij de afrekening. Zonde, want in de tussentijd valt nog veel te veranderen. Zeker als je ziet dat het de verkeerde kant op lijkt te gaan met het verbruik van energie. Daarbij komt een slimme kamerthermostaat zeker van pas. Deze laat jou op nauwkeurige wijze zien hoeveel energie je verbruikt en waar dit door ontstaat. Zo zijn de meterstanden veel eenvoudiger af te lezen en kun je waar nodig veranderingen aan brengen.

Zelflerende functie

Een slimme kamerthermostaat bevat tevens een zelflerende functie. Dit is met name handig voor mensen met een relatief vast leefpatroon. Mensen die bijvoorbeeld vijf dagen per week altijd op dezelfde tijd vertrekken en ook ongeveer om dezelfde tijd thuis zullen komen. De thermostaat leert hoe jouw patroon eruit ziet, waardoor deze precies weet wanneer de verwarming omhoog en omlaag kan. Zo hoef je zelf geen kloktijden meer te programmeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.