Wonen

Ga shoppen voor een zwart-wit interieur

Ga shoppen voor een zwart-wit interieur

Toe aan iets nieuws? Ben je op de woonboulevard en wil je je huis weer eens anders inrichten? Ga dan shoppen voor een zwart-wit interieur. Een zwart-wit interieur zie je steeds vaker terug en is een trend die in opkomst is. Het is dan ook een mooie stijl, de kleuren versterken elkaar niet alleen maar zorgen ook voor contrast. Door veel wit in de woning komt er veel licht in de kamer binnen of lijkt het lichter. Maar ook de zwarte objecten of accessoires vallen hierdoor veel beter op. Hoe richt je een zwart-wit interieur in en wat heb je daar voor nodig?

Eerst even een stijlregel

Voordat je gaat shoppen voor een zwart wit interieur is er een belangrijke stijlregel waarmee je rekening moet houden, namelijk de 70%- regel. Deze regel houdt in dat 70% van je interieur wit moet zijn, de rest – 30% dus – mag besteed worden aan zwarte items. Met deze regel zorg je ervoor dat er een goede balans is tussen zwart en wit en dat het zwart niet overheerst.  Zwart is als kleur namelijk een overheersende kleur en kan zorgen dat je inrichting sfeerloos en koud of donker wordt. Doordat je je aan de regel houdt voorkom je dat je inrichting te veel door het zwart wordt opgeëist. Ook laat je met veel wit een woning groter lijken en dat doet het altijd goed in een interieur.

Combineer een zwart wit interieur met andere kleuren

Je kunt bij een zwart-wit interieur natuurlijk alleen wit en zwart gebruiken. Maar het is ook mogelijk dat je het combineert met andere kleuren. Dit zorgt er ook voor dat je zwart-wit interieur niet kil wordt. Met welke kleur ga je dan combineren? Eigenlijk kan elke kleur wel worden gecombineerd met een zwart-wit interieur. Het is wel belangrijk dat je de kleuren zo bescheiden mogelijk houdt, anders doet het afbreuk aan je zwart-wit inrichting. Kleuren die je dan zou kunnen kiezen, zijn bijvoorbeeld lichte kleuren zoals roze, goud, blauw of geel. Een felle kleur zoals rood of oranje doet het ook goed. Zolang het maar niet overheerst. Kleur kun je toevoegen aan de hand van kussens, kaarsen of leuke bloempotten.

Koop zwarte en witte accessoires

Je kunt natuurlijk een kleur subtiel verwerken in een zwart wit interieur. Maar je kunt het ook zwart wit houden en bijvoorbeeld kleur opzoeken door het gebruik van groene planten. Op de woonboulevard kun je dan ook genoeg leuke zwart wit accessoires shoppen. Zo is het leuk om bijvoorbeeld een zwarte lamp tegen een witte muur te plaatsen of als je hebt gekozen voor een zwarte muur om daar witte planken met foto lijstjes tegen aan te hangen. Of kies voor zwarte kaarsen in witte kandelaars. Zwarte kussens op een witte bank steken ook mooi af. Als je gaat shoppen op de woonboulevard zie je vast genoeg leuke dingen die passen bij een zwart wit interieur. Zolang je de 70% regel in acht neemt, kun je shoppen tot je een ons weegt. Er zijn genoeg leuke zwart wit accessoires te vinden in de grootste woonboulevard in Nederland, dus dat zal het probleem niet zijn. Eerder de keuze tussen welke je nu gaat kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.