SlaapkamerWonen

De ultieme basis voor een perfect bed

De ultieme basis voor een perfect bed

Een mooi opgemaakt bed nodigt uit om heerlijk in het bed te ploffen om er lekker te relaxen. Niet alleen hotel bedden liggen heerlijk, maar je kan er zelf ook voor zorgen dat jouw bed heerlijk ligt. Dit kan je doen door voor de volgende basis te zorgen.

Het bed zelf

De ultieme basis voor een perfect bed begint bij het bed zelf. Het allerfijnste bed is toch echt wel een boxspring. Voor een goede boxspring kan je eens een kijkje nemen op moreplease.nl. Kijk bij je keuze van een boxspring niet alleen naar het formaat van het bed. Let goed op het matras, ga je bijvoorbeeld voor een pocketvering met 500 of 100 veren? Wat voor hardheid kies je? De meeste mensen slapen beter en fijner op een middelhard matras, maar dit is afhankelijk van je lengte en gewicht. Daarnaast is de topper van je bed erg belangrijk. Deze geeft je extra ondersteuning, is makkelijk keerbaar en je hebt bij twee losse matrassen geen last meer van de naad. Nu je een goed bed hebt gekozen is het tijd om je bed op te maken.

Het beddengoed

Voor het opmaken van het perfecte bed beginnen we met een molton hoeslaken. Deze beschermt je matras, zodat die fris blijft en langer meegaat. Hier bovenop plaats je de normale hoeslaken. Een katoenen hoeslaken wordt het meest gebruikt, maar voor een extra warm en knus gevoel kan je voor flanel kiezen. Een flanel hoeslaken heeft een donsachtig laagje, waardoor hij lekker zacht aanvoelt en meer warmte biedt en vasthoud.

Nu is het tijd om je kussen op bed te leggen. Ga voor een kussen die jou perfect ondersteund, zodat je fijn kan slapen. Leg wat extra dikke kussens op het bed voor een mooi geheel. Daarnaast kan je lekker tegen die kussen aan zitten als je nog even een boekje wilt lezen in bed. Om je kussen heen kan je een kussenbeschermer doen. Deze heeft dezelfde functie als de molton hoeslaken. Daaroverheen doe je een kussensloop. Ook hierbij is katoen de meest gebruikt variant. Een andere goede optie is katoen satijn. Dit is natuurlijk, glanst subtiel, is goed voor huid en haar en aangenaam in alle seizoenen. In de winter is flanel een goed optie om het lekker warm te hebben.

De kussensloop wordt meestal samen met het dekbedovertrek geleverd. Ze zijn dan van hetzelfde materiaal gemaakt en hebben dus dezelfde eigenschappen. De kussensloop en het dekbedovertrek matchen perfect, zodat je bed er mooi en verzorgd uitziet. Het dekbedovertrek doe je om je dekbed heen. Het dekbed is een gevulde deken die je ‘s nachts warm houd. De keuze van je dekbed is erg belangrijk en je doet er dan ook verstandig aan om het beste dekbed te kopen voor jouw budget. Dit is omdat een goed dekbed bijdraagt aan een goede nachtrust en een goede nachtrust bijdraagt aan een goede gezondheid.

Nu je de juiste spullen hebt hoef je het alleen nog maar mooi op je bed te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.