InterieurWonen

Twee belangrijke dingen voor het kopen van je eerste gordijnen

Twee belangrijke dingen voor het kopen van je eerste gordijnen

Het kiezen van de juiste raambekleding is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van je interieur. Gordijnen kunnen namelijk niet alles je huis stroomlijnen en zorgen voor een strak uiterlijk, maar geven je ook de mogelijkheid om de lichtinval te bepalen. Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met het kopen van gordijnen, lees dan snel verder om te weten waarop je moet letten. 

Kies de geschikte afmetingen 

Om er zeker van te zijn dat jouw gordijnen op de juiste manier worden geïnstalleerd, moet je beslissen hoe hoog je het gordijn boven het raam wilt laten beginnen. Dit heeft namelijk een enorm effect op het gevoel van hoogte en biedt unieke looks voor het interieur. Het is gebruikelijk om gordijnen ongeveer 15 centimeter boven het raamkozijn te maken. Om te zorgen voor de juiste afmetingen, meet je vanaf de bovenkant van het raam tot aan de vloer. Ben je op zoek naar een meer traditionele look en wil je dat de gordijnen de grond aanraken, voeg dan nog eens twee of drie centimeter aan de lengte toe. Wanneer je liever rolgordijnen of jaloezieën in huis wilt, neem dan goed de instructies door voor het verkrijgen van de juiste afmetingen. Kleine verschillen kunnen namelijk een enorme invloed hebben op het eindresultaat.  

Zorg voor eenvoudigheid en functionaliteit 

Veel mensen zijn op zoek naar gordijnen die niet alleen eenvoudig in gebruik zijn, maar ook alle functionele eigenschappen hebben die je verwacht van de ideale raambekleding. Sommige gordijnen kunnen tevens een hoop ruimte innemen vanwege het ontwerp. Wanneer je op zoek bent naar een eenvoudig ontwerp dat ideaal is bij een gebrek aan ruimte, of als je juist een vrij zicht op de buitenwereld wilt hebben, kies dan voor plisse gordijnen. Dit soort gordijnen zijn niet alleen gemakkelijk op te bergen, maar kunnen ook volledig tot aan de bovenkant van het raam worden uitgetrokken. Tevens kun je er voor kiezen om ze half naar beneden uit te trekken, zodat ze als filter voor het zonlicht te dienen. Op deze manier zorg je ervoor dat je de meubels beschermt tegen UV stralen en ook nog eens voorkomt dat insecten het huis binnentreden! 

Plisségordijnen kunnen op maat gemaakt worden om jouw kamer op te fleuren en tegelijkertijd licht door te laten.  Zo heb je de keuze uit een verscheidenheid aan tinten en uitvoeringen die semi-transparant zijn of de kamer volledig verduisteren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.