SlaapkamerWonen

In 3 stappen het juiste dekbed kopen

In 3 stappen het juiste dekbed kopen

Is het tijd voor een nieuw dekbed? Dan zal je voor heel wat verschillende keuzes komen te staan. De tijd dat er slechts een beperkt aanbod was is inmiddels voorgoed voorbij. Het aanbod van dekbedden is tegenwoordig ontzettend divers. Fijn, want zo is er voor ieder wat wils te vinden. Dit wil echter ook wel wat problemen geven. Hoe weet je immers nog welk dekbed het meest geschikt is? Bij de aanschaf van een dekbedovertrek 1 persoon kan je je nog laten leiden door smaak. De aanschaf van een nieuw dekbed is echter een heel ander verhaal. In dit artikel helpen we je met behulp van 3 handige stappen het juiste dekbed te vinden!

Stap 1: welke vulling past bij mij?

Wil je een dekbed kopen bij Weidswonenenslapen? Dan zie je al snel dat het aanbod ontzettend groot is. Daarom is het belangrijk om voor jezelf alvast een prioriteitenlijstje op te stellen. Aan welke eigenschappen van het dekbed hecht jij veel waarde? Hoeveel mag dag deze maximaal kosten? En belangrijker nog: welke vulling is het meest geschikt?

Een fijn dekbed is essentieel voor een goede nachtrust. De vulling speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Welke vulling voor jou het meest geschikt is, hangt van meerdere factoren af. Iedere vulling kent zijn voor- en nadelen. Wij zetten de meest gebruikte vullingen en de daarbij horende voor- en nadelen kort voor jou op een rijtje:

  • Slaap je liever onder een zwaarder dekbed en transpireer je veel ’s nachts? Dan is een wollen dekbed de perfecte keuze. Wol beschikt van nature over een zeer goede vocht- en temperatuurregulatie. Het nadeel van wol is dat dit materiaal over het algemeen heel zwaar is. De één vindt dit prettig en de ander geeft de voorkeur aan een lichter dekbed.

  • Synthetische dekbedden zijn uitstekend geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. De dekbedden met deze vulling kunnen op hete temperaturen gewassen worden, waardoor huisstofmijt geen kans meer heeft. Het nadeel van deze vulling is dat het minder goed vocht reguleert dan wollen of donzen dekbedden.

  • Een donzen dekbed beschikt van nature over een zeer hoog isolatievermogen. Er is relatief weinig dons nodig om een goed isolerend dekbed te creëren. Daarom zijn donzen dekbedden zeer licht en luchtig, terwijl ze je lichaam lekker warm houden.

Stap 2: ik heb huisstofmijtallergie, wat nu?

Heel veel mensen in Nederland kampen met een huisstofmijtallergie. Hoewel iedere allergie vervelend is, doet een huisstofmijtallergie hier nog een schepje bovenop. Doordat je de minuscule beestjes niet met het blote oog kunt zien en ze zich in heel veel meubels en stoffen nestelen, is het heel moeilijk om van het probleem af te komen. Vooral in bed komen ze veel voor, omdat ze van vochtige en warme plekjes houden. Gelukkig kun je, door het juiste matras te kiezen, het risico op huisstofmijt zoveel mogelijk verkleinen. Hier zijn synthetische dekbedden uitermate geschikt voor. Deze kunnen heet gewassen worden en behouden altijd hun vorm, waardoor je huisstofmijt geen kans meer geeft.

Stap 3: vraag naar het onderhoud

Voordat je een dekbed aanschaft bij een beddenspecialist is het wel belangrijk om meer over het onderhoud te weten te komen. Een matras, hoofdkussen en dekbed hebben onderhoud nodig om van een langere levensduur te kunnen profiteren. Schaf je een silvana kussen aan in combinatie met een goed dekbed? Vraag dan naar instructies om deze zorgvuldig te onderhouden. Zo weet je precies wat er nodig is om jouw dekbed langer mooi te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.