Wonen

Je nieuwe woning op een leuke manier inrichten

Je nieuwe woning op een leuke manier inrichten

Ben je dolgelukkig met de sleutel van je nieuwe woning? Dan kan je waarschijnlijk niet wachten tot je deze kunt inrichten. Maar hoe bepaal je de stijl van de woning? Welke meubels schaf je aan? En welke kleuren en materialen passen bij jou? Hoewel je natuurlijk van een prachtig gestylede woning wilt genieten, mogen de kosten ook niet te hoog oplopen. Daarom is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Maar hoe pak je de inrichting van een nieuwe woning aan? In dit artikel vind je een aantal handige tips die jou alvast een beetje op weg kunnen helpen.

Koop niet alles nieuw

Een nieuwe woning zorgt voor ontzettend veel regelwerk. Daarnaast lopen de kosten op voordat je hier erg in hebt. Daarom is het belangrijk om eerst te bepalen wat je nieuw koopt en welke spullen je tweedehands aanschaft. Ook kan je er voor kiezen om meubels uit je huidige woning mee te nemen. Zo bespaar je een heleboel kosten. In de loop van de jaren kan je af en toe wat spullen vervangen, maar zo komen de kosten niet allemaal in één keer. Dat geeft je meer gelegenheid om te sparen.

Let op: schakel een professioneel verhuisbedrijf Haarlem in om jouw spullen over te verhuizen. Zo weet je zeker dat deze op de juiste manier verpakt worden, waardoor de kans dat iets stuk zal gaan een stuk kleiner is.

Maak een moodboard

Weet je welke spullen je nieuw wilt kopen? Dan is het verstandig om een moodboard te maken. Doe inspiratie op in woonwinkels of online en zet alle musthaves voor jouw woning op een rijtje. Bedenk tevens goed welke stijl bij jouw huis past. Kies je voor landelijk, industrieel of misschien wel modern? Als je deze stijlen opzoekt, krijg je direct een heleboel ideeën en inspiratie op het gebied van meubels, accessoires en kleurgebruik.

Voeg al deze ideeën samen op een persoonlijke moodboard. Dit kan je gewoon thuis doen met een vel papier en wat uitgeknipte plaatjes, maar je kan dit ook eenvoudig online doen of via handige apps zoals Pinterest. Zo krijg je een duidelijk overzicht van jouw persoonlijke wensen, waardoor het shoppen voor een nieuw interieur een stuk eenvoudiger zal worden.

Een duidelijke indeling

Maak daarnaast ook gebruik van de plattegrond van de woning. Gebruik je de huidige indeling van het huis of wil je misschien wel wat veranderen? Kijk kritisch naar de ruimtes en durf gewaagde beslissingen te nemen. Je kan hierbij ook om advies vragen aan een aannemer. Wellicht heeft hij interessante ideeën om alles uit de ruimte van de woning te halen.

Ga je al snel verhuizen en wil je hiervoor een verhuisservice Amsterdam inschakelen? Zorg dan dat je op alle dozen duidelijk de locatie vermeldt. Zo kunnen de verhuizers de dozen direct op de juiste plek in huis zetten, wat jou weer heel veel tijd kan besparen!

Vraag om advies

Aarzel ook zeker niet om professionele hulp in te schakelen. Het inrichten van een nieuwe woning is ontzettend lastig. Met behulp van een interieurstylist creëer je eenvoudig jouw droomwoning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.