TuinWonen

Hoe houd je je tuinhuis opgeruimd?

Hoe houd je je tuinhuis opgeruimd

De vogels fluiten, het is langer licht, de zon laat zich af en toe zien en de pollen vliegen je om de oren. Het wordt weer lente! Wat lijkt die winter toch soms lang te duren hè? Het is eindelijk zover, en we gaan weer massaal onze tuinen in. Om de boel om te spitten, nieuwe bollen te poten en zaadjes te planten, gras te zaaien en de tuin weer groen te maken. Heerlijk, met de handen in de aarde op jacht naar dat geluksstofje. Maar wat zorgt er nog meer voor een geluksstofje in ons bloed? Overzicht en rust! Neem dus ook dat tuinhuis mee wanneer je je uitleeft in de tuin.

Opgeruimd staat netjes

Misschien heb jij zo’n tuinhuis waarin je gewoon alles naar binnen gooit en snel de deur achter je dichttrekt. Zolang je het niet ziet… is het er niet! Maar het zou toch wel fijn zijn als je niet eerst die scheppen, zakken potgrond, bezems, tuinslangen en bloempotten aan de kant hoeft te schuiven wanneer je een hark zoekt. Tijd om overzicht te creëren in de chaos! Vaak zie je dan ook ineens dat je in dat kleine tuinhuisje of schuurtje veel meer ruimte hebt dan je eigenlijk dacht.

Dichte kasten of lockers

Maar waar láát je al die spullen? Heel simpel, in een kast of stelling tegen de wand van je tuinhuis of schuur. Zo zijn bijvoorbeeld lockers erg geschikt voor het opbergen van spullen die we in de tuin gebruiken. Doordat een locker verschillende vakjes of lades heeft, kun je er ontzettend veel in kwijt. Van lades voor je zakjes met bloembolletjes tot vakjes om al je bloempotten en vazen netjes in op te bergen. Een langwerpige locker met hoge deuren, is ook uitermate geschikt voor het opbergen van scheppen, harken en ander gereedschap met een lange steel.

Stellingkasten in de schuur

Sommige spullen wil je wel in het zicht hebben staan. Wanneer je alles achter gesloten deuren opbergt, loop je namelijk wel het risico dat je pas na het opentrekken van 30 lades weer weet waar je je favoriete tuinhandschoenen gelaten hebt. Dit los je op met een open stellingkast van Ghala. Zo weet je je tuinbenodigdheden en gereedschappen alsnog in één oogopslag te vinden wanneer je het tuinhuis binnenstapt, zonder dat het er rommelig uitziet. Dan kun je je daarna weer met je groene vingers op de tuin storten. Tuinier ze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.