TuinWonen

De lekkerste plek uit de tuin: de veranda

De lekkerste plek uit de tuin- de veranda

De veranda is voor veel mensen de favoriete plek in de tuin. Dat is geen verrassing, want de veranda is de ideale locatie om buiten te vertoeven! De vraag is alleen hoe je het beste een veranda kunt bouwen? En wat komt er allemaal bij een veranda kijken? Je leest het in deze blog!

Waarom een veranda?

Een veranda kent twee belangrijke voordelen. Allereerst zorgt een veranda er natuurlijk voor dat er bescherming ontstaat tegen de zon. Dit is de belangrijkste reden waarom mensen een veranda in hun tuin willen. Als het heet weer is, wil je natuurlijk niet binnen zitten. Alleen dan kom je er al snel achter dat het in de felle zon moeilijk uit te houden is. Een veranda biedt op dat moment de ideale oplossing, waardoor je heerlijk buiten in de kunt zitten. Het tweede voordeel wordt alleen vaak vergeten. Dit is de privacy die een veranda creëert. Een veranda zorgt er namelijk voor dat je veel meer privé komt te zitten. Veel mensen hechten waarden aan hun privacy en dat maakt veranda’s een goede optie om in de tuin te hebben.

Veranda verlichting

Een veranda zonder verlichting is niet uitnodigend. Passende veranda verlichting is daarom enorm van belang. Naast de functionaliteit van het licht is ook de sfeer die het licht met zich mee brengt enorm van belang. Licht kan namelijk een bepaald gevoel meebrengen. Daarnaast is is het ook in de avonden heerlijk om buiten te gaan zitten onder de veranda. Bij het uitzoeken van veranda verlichting is het nuttig om verlichting uit te zoeken die goed aansluiten op de specifieke veranda. Het is het gezelligst om te kiezen voor sfeervolle verlichting met een warme kleur.

Aan huis of vrijstaand

Bij het nemen van een veranda zijn er twee verschillende opties. Aan de ene kant is er de veranda die als verlengstuk van het huis fungeert. Dit zorgt ervoor dat het huis een stuk groter lijkt. Verder zorgt het ervoor dat de lichtinval in het huis verandert en geeft het een extra sfeerelement aan de woning. Aan de andere kant is er ook de mogelijkheid om een vrijstaande veranda neer te zetten. Dit biedt veel meer mogelijkheden. Een overkapping is een optie, maar bij een vrijstaande veranda is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een opbergruimte toe te voegen.

Een veranda bouwen

Bij het bouwen van een veranda is het belangrijk om te zorgen dat eerst de lijnen van de veranda worden uitgestippeld. Markeer dus de lengtes die nodig zijn, zodat je precies weet welke afmetingen je qua materiaal in huis moet halen. De tweede stap is om te zorgen dat er een hellend dak komt waardoor het water afgevoerd kan worden. Dit is een belangrijke stap, omdat anders al het water zich gaat ophopen boven de veranda wat weer kan zorgen voor lekkages. De laatste stap is om te markeren waar de steunpalen moeten komen te staan. De palen moeten uiteindelijk in de grond worden geslagen of ze komen in een paalhouder.

 

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.