InterieurWonen

Italiaans design… wat is dat eigenlijk?

Italiaans design flos

Tegenwoordig worden we overspoeld met allerlei verschillende stijlen en designs. Het Italiaanse design behoort tot één van de populairste designs van dit moment. ‘Made in Italy’ wordt ook wel beschouwd als een kwalitatief keurmerk. Wanneer een ontwerp over dit merkje beschikt, moet het haast wel goede kwaliteit zijn. Maar wat bedoelen we eigenlijk precies met Italiaans design? Wat zijn de kenmerken? Hoe voer je dit design door in jouw woning? Op al deze vragen en meer geven wij antwoord in dit artikel.

Kenmerken van Italiaans design

De echte kenner kan Italiaans design van een afstand aanwijzen. Als je weet je waar je op moet letten, zal je merken dat het design met geen enkele andere stijl te vergelijken is.

Italianen staan bekend om hun perfectionisme, ze worden ook wel als ‘strebertjes’ gezien. Dat vloeit ook voort in hun werken. Dit zien we bijvoorbeeld heel goed bij het Italiaanse merk Artemide. Zij verkopen zeer geliefde design lampen in de Italiaanse stijl. De lampen worden gekenmerkt door de innovativiteit en hoogstaande kwaliteit die je enkel van Italiaans design mag verwachten.

artemide lamp

We komen in het dagelijks leven continu in aanraking met Italiaans design. Of het nu gaat om een mooi paar schoenen, meubels, lampen of het design in de keuken. Italiaanse invloedsferen horen bij ons leven. Italiaans design is te herkennen aan een strakke vormgeving, een glamorous touch, functionaliteit en het gebruik van hoogwaardige materialen zoals marmer, leer en natuursteen. Italianen zijn continu op zoek naar manieren om alledaagse voorwerpen tot bijzondere producten te verheven.

Vakmanschap

Het belangrijkste aspect binnen het Italiaanse design: vakmanschap. Italianen werken graag met hun handen en besteden veel tijd en aandacht aan hun ontwerpen. Massaproductie kom je dan ook niet zo snel tegen. Over ieder ontwerp wordt nagedacht, wordt maandenlang gediscussieerd en gesleuteld totdat ze het perfecte product op de markt kunnen brengen. Wie kiest voor Italiaans design, kiest voor perfectie!

Italiaans design binnen jouw woning

Is Italiaans design echt wat voor jou en kan je niet wachten om dit ook binnen jouw woning door te voeren? Dan hebben we goed nieuws! Italiaans design is vrijwel met iedere andere woonstijl te combineren. Er bestaat immers geen standaard Italiaans design. Design meubels, woonaccessoires en lampen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt ze dan ook geheel naar eigen wens samenstellen.

Wist je dat je door middel van verlichting al een fijne Italiaanse touch aan jouw woning kan geven? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lampen van het Italiaanse familiebedrijf Flos. Flos is al sinds 1962 een belangrijke speler op de Italiaanse markt. Ze beschikken over een enorm groot assortiment. Van kroonluchters tot wandlampen, je vindt verlichting in alle soorten en maten. Ideaal om jouw woning een Italiaanse touch te geven, zonder dat je direct alle meubels hoeft te vervangen.

Italiaans design lamp

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal los te gaan en prachtige design meubels en accessoires van Italiaanse afkomt aan te schaffen. Wat je ook kiest, met een stukje Italië in huis geniet je altijd van een gezellige woning!

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.