InterieurKeukenWonen

Witjes tegels voor de landelijke keuken

witjes tegels

Witjes tegels zijn al heel wat jaren enorm populair in Nederland. Deze tegels zien we nog geregeld terug in wat verouderde woningen. De laatste jaren hebben de witjes tegels echter een duidelijke opmars gemaakt in populariteit. Dit is vooral te wijten aan de verhoogde populariteit van de landelijke keuken. De landelijke keuken kenmerkt zich door neutrale kleuren, dikwijls wit, eyecatchers, weinig zichtbare apparaten en een grote spoelbak. Uiteraard zijn er nog veel meer kenmerken te noemen van deze traditionele keuken. Voorheen was voornamelijk de witte landelijke keuken enorm populair. Enkele jaren terug werd het echter de trend om meer kleuren te gebruiken om zo de sfeer in de landelijke keuken te verhogen. Inmiddels zijn we er echter over uit dat witjes tegels echt niet mogen ontbreken in de karakteristieke uitstraling van de landelijke keuken. In dit artikel vertellen we meer over de talloze voordelen van deze fijne wandtegels en vertellen we hoe je witjes tegels het beste combineert met andere keukens.

Voordelen van witjes tegels

Naast de traditionele uitstraling hebben witjes tegels nog veel meer voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

Witjes tegels bieden een beschermende functie: al eeuwenlang zorgen wandtegels ervoor dat vocht en vuil geen kans heeft. Voorheen werden wandtegels vooral gezien bij de schouw. Tegenwoordig zien we ze op het toilet, in de badkamer en de keuken. Witjes tegels worden voornamelijk in de keuken gebruikt.

  • Witjes tegels zijn gemakkelijk te onderhouden. Vooral in de keuken is het van essentieel belang dat de tegels zo gemakkelijk mogelijk schoon te maken zijn, dit uit hygiënisch standpunt. Hierdoor zijn tegels veel fijner om mee te werken dan een gestukadoorde wand. Enkel een natte doek is al voldoende om de wanden in de keuken mooi schoon en hygiënisch te houden. Wees dus maar niet bang om te spetteren tijdens de afwas!
  • De tussenruimten van de tegels zijn gemakkelijk schoon te houden. Doordat tegels nooit dicht op elkaar aansluiten, is het belangrijk dat deze op locaties waar hygiëne een belangrijke rol speelt goed gevoegd wordt. Als het voegwerk goed gedaan is, zal je merken dat de tussenruimten zeer gemakkelijk schoon te houden is én dat restjes vuil zich niet kunnen nestelen tussen de tegels.

Witjes tegels combineren met jouw keuken

Witjes tegels kunnen vrijwel altijd goed gecombineerd worden met traditionele keukens. Het geeft de keuken een frisse en uitnodigende uitstraling. Bij moderne keukens is het gebruik van witjes tegels echter niet raadzaam. Hierbij zal het contrast een te grote rol gaan spelen en dit doet teniet aan de uitstraling van beide stijlen.

Tip: Vind je het gebruik van witjes tegels in de landelijke keuken te gewoontjes? En weet je niet hoe je deze op de juiste manier kunt combineren voor een optimaal resultaat? Maak dan gebruik van de living wall bij het ontwerp van de keuken. Zo zie je gemakkelijk en in één oogopslag wat wel- en wat niet past.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.