InterieurWonen

Tips voor het opnieuw inrichten van een woonkamer

inrichten van een woonkamer
Middelpunt Op Salontafel Naast Bank Met Drie Kussens


Uitgekeken zijn op een woonkamer, veel mensen ervaren dat wel eens. Het interieur van een woonkamer vervangen en vernieuwen kan veel geld kosten, terwijl er ook andere manieren zijn om een woonkamer een nieuwe uitstraling te geven. Om kosten te besparen worden hier een aantal tips gegeven.

Indeling

Nieuwe meubels zorgen voor een echt nieuwe woonkamer, maar dat is helaas ook erg duur. Wat u ook kunt doen als u uitgekeken bent op de woonkamer, is de indeling veranderen. Meubels op andere plekken plaatsen kan een hele nieuwe look geven aan uw woonkamer. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de bank tegen een andere muur te zetten. Verder kunt u misschien ook de optie hebben om het eetgedeelte om te wisselen met het relaxgedeelte. Een tip hiervoor is om eerst alle meubelstukken uit de kamer te verwijderen, en de kamer leeg opnieuw te vullen. Door dit te doen ziet u beter hoeveel ruimte u heeft, en hoe u deze ruimte het best in kan richten. Met een nieuwe indeling heeft u niet of nauwelijks kosten, en toch net even een andere look. Verder komt het ook veel voor dat mensen te veel spullen hebben staan in de woonkamer, die eigenlijk niet veel meer toevoegen. Dit kunnen cadeaus van mensen zijn, of misschien een erfenis en hebben dus een bepaalde sentimentele waarde. Dit maakt het daarom ook moeilijk om deze weg te halen, maar de tip is om dit toch te doen, en voor deze spullen een andere plek te vinden.

Muren

Foto wanddecoratie


De muren van een woonkamer hebben een grote invloed op de uitstraling. Voor een nieuwe uitstraling kunt u een andere kleur schilderen op de muur, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kunt u er voor kiezen om misschien een mooie nieuwe grote klok aan te schaffen voor aan de muur. Accessoires voor op de muur geven net nog een andere uitstraling dan een lege en andere kleur muur. Populair is tegenwoordig om foto’s aan de muur te hangen. Foto wanddecoratie geeft veel verschillende mogelijkheden. Met foto wanddecoratie kunt u de uitstraling van uw woonkamer ook sterk beïnvloeden. Zo kunt u kiezen voor een mooie grote foto op canvas, of kunt u kiezen voor fotobehang bijvoorbeeld. Persoonlijke foto’s van uw familie of van bepaalde gebeurtenissen geven herinnering, maar kunnen ook een mooie uitstraling geven aan de rest van de woonkamer. Hier zijn ook originele ideeën om foto’s op te hangen aan de muur. De standaard ingelijste foto wordt steeds minder gebruikt. Nu heeft u tegenwoordig een keuze om bijvoorbeeld hexagon foto’s aan te schaffen. Dit zijn zeshoekige foto’s en geven net even die unieke en speciale uitstraling. Er zijn ook andere vormen foto’s te krijgen, zoals rond en vierkante. Met deze foto’s kunt u zelf een patroon en collage maken, en meerdere foto’s mooi naast elkaar hangen. Daarbij is het ook makkelijk om foto’s te vervangen, en zo heeft u steeds weer een nieuwe uitstraling.

Accessoires

Accessoires hebben een minder grote invloed dan meubels of andere belangrijke interieur onderdelen, maar hebben toch invloed op de uitstraling. Nieuwe kussens voor op de bank, een nieuwe plant of nieuwe souvenirs op de tafel kunnen toch net even iets nieuws geven aan de bestaande meubels.

Verlichting

De verlichting in de woonkamer kan een grote invloed hebben op de uitstraling. Er zijn verschillende soorten verlichting die beschikbaar zijn. Zo kunt u aan de standaard verlichting denken aan het plafond of een staande lamp, maar er zijn ook opties om andere sfeerverlichting aan te schaffen. Sfeerverlichting kan door kaarsen, maar er zijn tegenwoordig ook andere lichtbronnen die een leuke sfeer met zich mee brengen. Voor lampen is de tip om ervoor te zorgen dat de verlichting kan worden gedimd. Een dimmer zorgt ervoor dat u van sfeer kan veranderen, en dit kan zeker wat toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *