KeukenWonen

Hoe creëer je een onderhoudsvrije keuken?

Hoe creëer je een onderhoudsvrije keuken?

Wil je een nieuwe keuken op maat? Bij het ontwerpen van een keuken zijn er zoveel keuzes te maken. Veel van die keuzes gaan over stijl, en je moet ook veel nadenken over de functionaliteit van het bereiden van voedsel. Deze blog gaat over de ontwerpkeuzes die je kunt maken om de tijd die het kost om je keuken schoon te maken te verminderen. Geniet van een onderhoudsvrije keuken!

Hieronder vindt je tips voor het selecteren van een onderhoudsvrije keuken, het plaatsen van dingen dicht bij de plaats waar ze worden gebruikt en het kiezen van opbergoplossingen – allemaal met het oog op een snelle en eenvoudige reiniging. Sommige besparen je veel tijd, en een paar kunnen gewoon een beetje tijd besparen door je schoonmaakbeurt makkelijk te maken. Als je ze allemaal optelt, heb je een keuken die je met veel plezier gebruikt en die snel schoonmaakt kan worden, zodat je verder kunt gaan met de leukere dingen van je dag.

Werkbladen onderhoudsvrije keuken

Werkbladen. Blijf uit de buurt van de traditionele tegels op je werkbladen. Roestvrij staal, kwarts, Corian en laminaten zijn vier goede keuzes die geen voegspecie hebben om te schrobben.

Het graniet is een favoriet vanwege zijn gemak. Als je geen laminaat wilt, maar je hebt een goedkopere, gemakkelijk schoon te maken optie nodig, overweeg dan een groot formaat porseleinen tegels. Het grote formaat houdt de voeglijnen tot een minimum beperkt. Gebruik epoxymortel voor elk voegmiddel die je nodig hebt. De formulering is zeer goed bestand tegen vlekken, waardoor het schoonmaken veel gemakkelijker wordt.

Achtergrond keuken

Je materiaal op de muur moet ook onderhoudsarm en gemakkelijk te reinigen zijn. Volledig plaatmateriaal zoals dit aan de achterzijde geverfde glas elimineert voeglijnen. Je kunt kwarts of een andere steenplaat gebruiken. Laminaat is een ander groot plaatmateriaal dat je kunt gebruiken tegen zeer lage kosten. Ze zijn allemaal makkelijker te reinigen dan mozaïeken van welke aard dan ook.

Achtergrond keuken

Keuken ontwerpen: Vloeren

Kies voor vloeren die alleen vochtig dweilen vereisen en die geen voeglijnen hebben, zoals Marmoleum, linoleum of vinyl. Hoewel hardhout gemakkelijk schoon te maken is met een stofdoek of een vochtige dweil, moet je onmiddellijk alle gemorste of spatten wegvegen, dus je zult merken dat je vaker aan het afvegen bent.

Een groot formaat tegels zijn een andere geweldige vloermogelijkheid. De geglazuurde tegels zijn ondoordringbaar voor keukenmorserijen, en de minimale hoeveelheid voeglijnen houdt het schrobben aan een minimum.

Kasten

Vermijd sierlijke lijstwerk op je kasten. Ze zijn mooi, maar het kost extra tijd om alle hoeken en gaten af te vegen. Plaat-front kasten zijn het gemakkelijkst af te vegen.

Wil je meer informatie over een onderhoudsvrije keuken? Klik hier voor meer informatie van 1op1 Keukenontwerp Aan Huis.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.