Wonen

Met deze tips bespaar je jezelf een boel geld tijdens vakantie!

Met deze tips bespaar je jezelf een boel geld tijdens vakantie!

Met de zomer inmiddels achter ons en de herfst- en kerstvakantie in het vooruitzicht begint het toch wel te kriebelen om te kijken naar een reisje tijdens de koude dagen in Nederland. Niks leukers dan een nieuwe plek ontdekken in of zelfs buiten Europa terwijl het weer in Nederland tegenvalt. Even je hoofd leegmaken, lekker ontspannen, een nieuwe cultuur ontdekken en lekker eten en drinken. Twee keer per jaar op vakantie lijkt een behoorlijke luxe en dat is het natuurlijk ook. Toch kun je met een aantal goede besparingen een stuk makkelijker twee keer per jaar weg dan je wellicht van tevoren zou denken. Nieuwsgierig? In dit blog geven we wat slimme tips en trucks weg waarmee je veel geld bespaart op een trip.

Bespaaradvies binnen Europa


Wil je een nieuw stukje van Europa ontdekken, maar weet je niet zeker of je daar de financiële middelen voor hebt? Er zijn echt een tal van manieren om de reis binnen Europa zo goedkoop mogelijk te maken en een hoop geld te besparen. Zo kan het dus toch mogelijk zijn. Het begint allemaal met de omgeving; beschouw je een populaire toeristische plek als de enige optie voor een vakantieverblijf? Er zijn namelijk geweldige, minder populaire – maar daarom niet minder mooie – locaties waar je heerlijk op vakantie kunt! Deze locaties zijn vaak een stuk goedkoper doordat ze minder populair zijn. Boek bijvoorbeeld een trip naar Sofia of kies een mooie locatie in Tsjechië of Kroatië. De vluchten naar deze plekken zijn goedkoper en accommodaties, eten en drinken zijn vaak ook nog spotgoedkoop in verhouding tot Nederland!

Slim vliegtickets kopen


Over vluchten gesproken, wist je dat de ideale dag om een ticket te kopen is onderzocht? Deze studie toont aan dat de zondag de ideale dag is om dit te doen omdat het lijkt alsof tickets op zondag minder duur zijn dan op andere dagen van de week. Voor heel veel locaties binnen Europa reis je een stuk goedkoper met de nachttrein dan met het vliegtuig. Het scheelt in de prijs én is een stuk duurzamer. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Vooral wanneer het niet uitmaakt hoe lang je over de reis doet.

Betaalbare alternatieven buiten Europa


Wil je graag buiten Europa reizen, maar doe je dat liever met een budget? Er zijn tal van manieren om hiervoor te sparen. Het is verstandig om eerst te bepalen welk continent het minst duur is; Azië is bijvoorbeeld goedkoper dan de meeste Zuid-Amerikaanse landen. Wij adviseren ook een Creditcard ICS aan te schaffen omdat je daarmee doorgaans minder transactiekosten betaald dan met de normale pinpas wanneer je daar eenmaal bent. Het duurt even om de aanvraag van een creditcard af te ronden dus doe op tijd onderzoek en ga creditcards vergelijken voordat je reis in zicht is. Houd de vluchtprijzen goed in de gaten en doe van tevoren onderzoek naar goedkopere gebieden binnen het continent zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.