Tuin

Meer kleur in de tuin dankzij kunstgras

Meer kleur in de tuin dankzij kunstgras

Ben je op zoek naar een mooie manier om jouw tuin van meer kleur te voorzien? Dan is kunstgras kopen een uitstekende keuze. Steeds meer mensen overwegen kunstgras omdat het veel voordelen biedt, vergeleken met betegeling. Een van die voordelen is dat kunstgras (mits van hoge kwaliteit) minder warmte vasthoudt dan tegels. Dit is in de zomer erg fijn, aangezien een kleine tuin in de hete zomer erg benauwd kan aanvoelen. En kunstgras kun je gewoon combineren met borders die bestaan uit echte planten. Net als kunstgras houden echte beplantingen ook helemaal geen warmte vast en het zorgt daarnaast ook voor de nodige zuurstof in de lucht.

Natuurgetrouw kunstgras voor in de tuin

Als je geïnteresseerd bent in kunstgras, dan moet je je goed laten adviseren over de mogelijkheden die er zijn. Er valt namelijk veel te kiezen tegenwoordig en online zijn dan ook talloze soorten en types kustgras te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor diverse lengtes van het kunstgras. Maar ook de echtheid telt mee, want sommige soorten kustgras lijken weer meer natuurgetrouw dan andere. Wil je dus zo dicht mogelijk bij de natuur blijven en men doen laten geloven dat je een gazon van echt natuurgras hebt, dan kun je voor dit type kustgras kiezen. Op een afstandje kun je dit kunstgras nauwelijks van echt gras onderscheiden. Natuurgetrouw kunstgras is daarnaast ook vaak van hoge kwaliteit en gaat dus langer mee. Het grootste verschil met natuurgras is dan dat er geen onkruid zal groeien. Wel zo handig, want dat scheelt weer veel onderhoud!

Toepassing bepalen voor kunstgras

Je moet je afvragen waar het kunstgras voornamelijk voor zal dienen. Is het vooral bedoeld voor de sier, dan telt de zachtheid minder mee. Is het juist bedoeld om te spelen en te zonnen in de zomer, dan is de zachtheid wel weer belangrijk. Kunstgras bedoeld voor de sier bestaat meestal uit dunnere, maar stevige sprietjes met een mooie groenschakering, zodat het zo natuurlijk mogelijk blijft. Speelgras of sportgras bestaat vaak uit grovere sprieten en kunnen prima tegen een stootje, dus je kunt er eindeloos op voetballen of ravotten. Er kan dus een groot verschil zitten tussen de verschillende soorten kunstgras. De keuze voor het type kunstgras is dus erg persoonlijk en is afhankelijk van hoe jij jouw tuin gebruikt.

Kunstgras makkelijk zelf aan te leggen

Kunstgras aanleggen is helemaal niet zo moeilijk om zelf te doen. Je hoeft dus geen hovenier in te schakelen om deze klus te klaren. De meeste types kunstgras zijn heel makkelijk in gebruik, zeker als je voor hoge kwaliteit kiest. Wel is het van belang dat je een aantal stappen correct uitvoert, bijvoorbeeld om kuilen en bobbels in het gazon te voorkomen. Als je kunstgras koopt, dan krijg je er vaak instructies bij van de aanbieder. Soms bieden ze ook aan om het kunstgras meteen voor jou aan te leggen, zodat je zelf niets hoeft te doen. Als je dus écht geen zin hebt om zelf kunstgras aan te leggen, kun je het nog altijd uitbesteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.