Tuin

Dit is waarom een schutting onmisbaar is in de tuin

Dit is waarom een schutting onmisbaar is in de tuin

Er is bijna geen enkele Nederlandse tuin waar geen schutting te vinden is. Het is de populairste erfafscheiding van dit moment. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Een schutting biedt namelijk tal van voordelen. Door de jaren heen heeft het zich bewezen als een betrouwbare en fijne afscheiding. Eentje waar heel veel mensen inmiddels plezier aan beleven. 

Ben je nog niet overtuigd? Of geef je al tijden je ogen de kost op https://rvg-schuttingen.nl/, maar durf je toch niet tot aankoop over te gaan? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Er zijn namelijk genoeg redenen om voor een schutting te kiezen. In dit artikel vertellen we je precies waarom. 

Extra duurzaam 


Natuurlijk is het ook voor een deel afhankelijk van welk materiaal je kiest, maar over het algemeen is een schutting ongelooflijk duurzaam. Hier heb je jaren plezier van. Zeker als je bijvoorbeeld voor hout beton schuttingen kiest. Deze gaan met gemak tussen de tien en vijftien jaar mee. Soms zelfs nog veel langer. 


Houd er wel rekening mee dat er nogal verschillen in levensduur zijn. Zo zijn er ook schuttingen die al na drie of vier jaar vervangen moeten worden. Laat je dus niet altijd verleiden door een lagere aanschafprijs, want door te investeren ben je op de lange termijn meestal goedkoper uit. 


Nog een groot voordeel is dat schuttingen meestal zeer onderhoud vragen. Hierdoor heb je er vrijwel geen omkijken meer naar. Als hij staat, dan staat hij ook jaren. 

Meer privacy 

Als je op zoek bent naar een erfafscheiding, wil je natuurlijk ook van de nodige privacy genieten. Het nadeel van wonen in Nederland is dat alle huizen heel dicht op elkaar geplaatst zijn. Hierdoor kunnen de buren met gemak jouw huis en tuin in kijken. Daar heb je niet altijd even veel zin in. Als je lekker in je bikini ligt te zonnen, wil je liever geen nieuwsgierige blikken van de buurman krijgen. Een schutting is dan ook met name geschikt voor het creëren van meer privacy. Een schutting schermt de tuin af en creëert zo een eigen bubbel. Geen last meer van de buitenwereld wanneer je in je eigen tuin zit dus. 

Beschutting 

In Nederland kan het weer nogal onvoorspelbaar zijn. Het ene moment is de lucht stralend blauw en is het overdreven zonnig en op het andere moment waait het hard en komt de regen met bakken uit de lucht vallen. Het is dan ook fijn om over wat extra beschutting in de tuin te beschikken. Een schutting is de perfecte windvanger en houdt ook een deel van de zon tegen. Hierdoor kun je een heerlijk hoekje creëren om windvrij te zitten of je kinderen uit de zon te laten spelen. 


Wist je dat het aanbod van schuttingen tegenwoordig ongelooflijk groot is? Schuttingen zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor ieder wel wat wils te vinden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.