InterieurWonen

De voordelen van een donzen dekbed

De voordelen van een donzen dekbed

Op zoek naar een nieuw dekbed? Dan heb je vast wel al de verschillende mogelijkheden bekeken. Maar heb je ook wel eens nagedacht over de aanschaf van een dons dekbed? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Bezitters van een donzen dekbed zullen het er namelijk al snel over eens zijn dat slapen onder een donzen deken écht de beste optie is voor comfortabel slapen. Maar wat is er dan nu eigenlijk zo prettig aan een donzen dekbed? En waarom zou eigenlijk iedereen van de voordelen van dons moeten kunnen profiteren? Wat maakt dit dekbed nou echt zo bijzonder? Wij zetten de voordelen graag eens op een rijtje.

Het voelt heerlijk licht aan

De meeste mensen vinden het heerlijk om onder een licht dekbed te slapen. Het gevoel alsof je letterlijk onder donsjes slaapt is prachtig. Een van de grootste voordelen van een donzen dekbed is dan ook dat het gewoon heerlijk licht aanvoelt. Het ligt super comfortabel en je hebt bijna niet het idee dat je onder een dekbed ligt. Dit is met name in de zomermaanden natuurlijk heel prettig. Geen zwaar of benauwend dekbed op je, maar een luchtig en fijn exemplaar.

Hoge isolatiewaarde

Hoewel een donzen dekbed heel luchtig aanvoelt, betekent dit zeker niet dat het een koel dekbed is. In tegendeel zelfs. Donzen dekbedden hebben zo mogelijk zelfs de hoogste isolatiewaarde van alle andere soorten dekbedden. Hierdoor zijn de juist uitermate geschikt voor de meest koude nachten. Dons werkt van nature isolerend en houdt de warmte heel goed vast. Hierdoor slaap je lekkerder, ook tijdens de koudste nachten van het jaar.

Nog een voordeel: een donzen dekbed houd je in de winter zó warm dat stoken in de slaapkamer helemaal niet meer nodig zal zijn. Je stapt je bed in en geniet direct van een aangename temperatuur. Op de lange termijn bespaar je hierdoor dus ook nog eens stookkosten. Win-win!

Goed voor mensen met een huisstofmijtallergie


Heel veel mensen in Nederland kampen met de gevolgen van een huisstofmijtallergie. Helaas is dit ook een allergie waar weinig tegen te doen is. Huisstofmijt komt veelvuldig in huis voor. Met name in het bed. Deze onzichtbare beestjes kunnen enorme allergische reacties veroorzaken. Gelukkig zijn er wel enkele dingen die je kunt doen om dit probleem te voorkomen. Hierbij is het met name belangrijk om de leefklimaat voor de huisstofmijt zo ongunstig mogelijk te maken. Met een donzen dekbed is dit eenvoudig gedaan. Door de hoge vochtregulerende eigenschappen en isolatiewaarde zijn de omstandigheden zeer ongunstig voor deze kleine beestjes. Daardoor zijn donzen dekbedden uitermate geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor de huisstofmijt.

Langer fris

Nog een groot voordeel van een dekbed van dons is dat het transpiratievocht eenvoudig opneemt. Het dekbed ventileert goed en absorbeert het vocht optimaal. Hierdoor blijft je bed langer fris en droog, voorkom je nare luchtjes en geniet je van een aangenaam slaapklimaat. Doordat het bed bovendien niet nat kan worden door transpiratievocht en het verwarmingsdamp opneemt, zal je ook de gehele nacht van een aangename temperatuur kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *