TuinWonen

Duurzame composiet schuttingen!

Duurzame composiet schuttingen

Composiet schuttingen zijn om veel redenen een goede keuze. Zo hebben ze een lange levensduur, zijn ze schimmelbestendig hebben ze weinig tot geen onderhoud nodig. Maar zitten er ook nadelen aan het plaatsen van composiet schuttingen in je tuin? Je leest het hier!

Wat zijn composiet schuttingen?

Veel schuttingen zijn gemaakt van zacht of hard hout. Echter neemt het gebruik hiervan erg af en zijn varianten zoals composiet schuttingen steeds populairder. En dat is niet zomaar, want het gebruik van composiet schuttingen kent veel voordelen.

Composiet schuttingen zijn gemaakt van een mengsel van kunststof en echt hout. Door het hout creëer je een prachtige uitstraling, het kunststof zorgt er weer voor dat het langer meegaat dan schuttingen die volledig van hout zijn gemaakt.

Een composiet schutting is vaak van gerecycled hout gemaakt waardoor het een duurzame keuze is. Daarnaast zorgt het kunststof ervoor dat de schutting langer meegaat. Zo hoef je de schutting minder vaak te vervangen, en ook dit draagt bij aan de duurzaamheid.

Waarom kiezen voor duurzame composiet schuttingen?

Zelfs wanneer de milieu gerelateerde redenen niet het belangrijkst voor je zijn, is een composiet schutting in veel gevallen een goede keuze.

Zo gaan ze ongelooflijk lang mee, 20 jaar is helemaal niet gek voor een levensduur van composiet schuttingen. Ze zijn meer weersbestendig van de volledig houten varianten en vereisen zeer minimaal onderhoud. Composiet is heel goed bestendig tegen rot en schimmel vanwege het plastic gedeelte en het materiaal is erg sterk.

Het installeren van de schuttingen is ook erg eenvoudig. Ze zijn zo ontwerpen dat je ze aan elkaar kan vergrendelen waardoor het relatief makkelijk is om ze te plaatsen. En hoewel ze behoorlijk betaalbaar zijn, zijn ze beschikbaar in veel verschillende soorten. Het maakt dus niet uit of je van modern of iets traditioneels houdt. Composiet schuttingen zijn in vrijwel iedere stijl verkrijgbaar.

Zitten er nadelen aan het gebruik van composiet schuttingen?

Het gebruik van duurzame composiet schuttingen kent dus genoeg voordelen. Echter zijn er enkele kleine nadelen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van deze schuttingen.

Zo zijn de aanschafkosten meestal hoger dan wanneer je een normale houten schutting koopt. Echter hebben normale houten schuttingen meer onderhoud nodig waardoor het op de lange termijn mogelijk meer kosten met zich mee brengt. En hoewel er veel keuze is voor het design van je composiet schutting, is er niet zoveel mogelijk als bij normale schuttingen. Zo zijn ingewikkeldere ontwerpen moeilijker te vinden, terwijl normale houten schuttingen deze mogelijkheden misschien wel hebben. Echter heeft biedt een composiet schutting voor in de meeste gevallen genoeg mogelijkheden als het om stijl gaat. Zo past een composiet schutting goed thuis in veel hedendaagse moderne tuinen.

Waar koop je het beste een composiet schutting?

Zoals je weet zijn composiet schuttingen duurder in aanschaf dan schuttingen van normaal hout. Echter kun je jezelf veel geld besparen door je hekwerk online te kopen. Zo kun je de beste aanbiedingen vergelijken. Soms zijn online winkels goedkoper dan wanneer je een fysieke winkel bezoekt. Wij raden altijd aan om je schutting bij een expert te kopen. Zij moeten je kunnen voorzien van de nodige informatie en eventuele instructies geven bij het monteren van je schutting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.