Keuken

Waarom overstappen op LED verlichting?

Waarom overstappen op LED verlichting?

Als mensen het hebben over LED verlichting, komen al gauw de belangrijkste voordelen ter sprake. Helaas merken we hierbij ook dat de meeste mensen niet precies op de hoogte zijn van alle voordelen. Vaak kunnen ze wel vertellen dat LED een duurzame vorm van verlichting is, maar veel verder dan dat komen ze niet. Zonde eigenlijk, want hierdoor vinden veel mensen het niet direct van belang om over te stappen. Dit terwijl een overstap ontzettend voor voordelen kan opleveren. Niet alleen voor de gebruiker zelf, maar ook voor het milieu.

Overweeg jij al tijden om de overstap naar LED verlichting te maken? En lukt het je maar niet om de knoop door te hakken? Wij zetten de belangrijkste redenen om VANDAAG nog over te stappen voor jou op een rijtje.

Verschillende soorten en maten

Dacht je dat een ledlamp altijd heel eenvoudig is en slechts in een standaard armatuur geplaatst kan worden? Dan heb je het goed mis. Ledlampen kan je in werkelijk alle soorten en maten aanschaffen. Hierdoor is er altijd wel een lamp die bij jouw interieur past en je van voldoende licht kan voorzien. Wat dacht je bijvoorbeeld van LED inbouwspots? Dit is een ultieme sfeermaker in de keuken of boven de televisie en kan zowel als accent- of sfeerverlichting dienst doen. Jij bepaalt zelf wat voor soort lamp je gebruikt en geniet tevens van alle voordelen van LED. Wat wil je nog meer?

led inbouwspots keuken

Veel langere levensduur

Heb je het idee dat je die ene lamp nog maar net vervangen hebt en knapt hij alweer? Dan kan dit enorm veel frustraties opleveren. Soms lijkt het wel alsof je hele dagen alleen maar lampen aan het vervangen bent. Dit kan ook heel goed zo zijn, want traditionele halogeen- en gloeilampen gaan gemiddeld maar 2.000 uur mee. Bovendien kan de kwaliteit snel achteruit gaan, waardoor je vaak na enkele weken of (met veel geluk) maanden er alweer eentje moet vervangen.

Even ter vergelijking: een ledlamp gaat maar liefst 50.000 uur mee! Met een prachtige LED lamp doet u dan ook circa 25 keer langer dan met een conventionele lamp. Geen wonder dat steeds meer mensen overstappen op LED verlichting. Zo sta je niet meer continu lampen te vervangen, maar ben je de komende jaren in elk geval klaar. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat een ledlamp ook gemiddeld 6 keer zo duur is als een conventionele lamp, maar die kosten verdien je vanzelf terug door de langere levensduur én lagere energiekosten.

led inbouwspot

Energiezuinig

Dit is waarschijnlijk het allergrootste voordeel van LED verlichting. In de praktijk is LED verlichting namelijk 90% energiezuiniger dan gloeilampen. Bedenk wel dat deze onderzoeken in perfecte condities worden bepaald. Dus de kans is groot dat de ledlamp bij jou in huis iets minder energiezuinig is, maar het resultaat blijft overweldigend. Vooral nu de energieprijzen de afgelopen jaren continu stijgen, is het steeds belangrijker om zuiniger met energie om te gaan. Je huidige lampen vervangen voor LED verlichting is dan ook zeker een goed idee. Hierdoor bespaar je niet alleen energie en help je het milieu een handje, maar geniet je ook nog eens van een fiscaal voordeel!

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.